Companie susținută de Gates și Bezos a dat lovitura în domeniul resurselor minerale

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Geologi / Foto: KoBold Metals
Geologi / Foto: KoBold Metals
KoBold Metals, sprijinită de o coaliție de miliardari, inclusiv Bill Gates și Jeff Bezos, a anunțat luni că exploatarea sa Mingomba din Zambia reprezintă cel mai mare zăcământ de cupru al țării din ultimul secol și intenționează să accelereze dezvoltarea acestuia.

Start-up-ul din California a început forajul în permisul său din Zambia cu puțin peste un an în urmă. În acest interval, președintele KoBold, Josh Goldman, a confirmat dimensiunea "uriașă" a zăcământului.

Mingomba este descris ca fiind "extraordinar", potrivit lui Goldman, comparabil ca potențial cu mina Kamoa-Kakula, deținută de Ivanhoe Mines și Zijin Mining din China. Mina Kakula, situată în Republica Democrată Congo (RDC), a produs aproape 400.000 de tone de cupru anul trecut.

"Situația cu Mingomba este asemănătoare cu Kakula, atât ca dimensiune, cât și ca calitate", a declarat Goldman la o conferință în Africa de Sud, conform Bloomberg. "Va fi una dintre cele mai mari mine subterane, cu cea mai înaltă calitate și valoare."

KoBold a achiziționat proiectul în 2022 printr-un joint-venture cu proprietarii existenți - firma australiană de private equity EMR Capital și vehiculul de investiții minere de stat din Zambia, ZCCM-IH (LON: ZCC).

Cu planuri de a construi o mină subterană de cupru de 2 miliarde de dolari în Zambia în decursul acestui deceniu, cu prima producție prevăzută pentru începutul anilor 2030, KoBold trebuie să actualizeze estimarea resurselor și să finalizeze studiile de fezabilitate înainte de a lua decizia de a avansa.

Goldman nu se îngrijorează cu privire la asigurarea capitalului. "La nivel global, problema nu este lipsa capitalului disponibil. Este lipsa proiectelor de înaltă calitate, iar acolo unde există randamente, există și capital", a subliniat el. "Pentru un proiect grozav, va exista capital."

Dacă proiectul Mingomba va fi construit, acesta se aliniaza cu viziunea președintelui Zambiei, Hakainde Hichilema, de a crește producția de cupru a țării la trei milioane de tone până în 2032, contribuind astfel la reducerea datoriei naționale.

KoBold nu se concentrează exclusiv pe cupru, ci vizează toate mineralele și metalele considerate esențiale pentru tranziția energetică. Compania desfășoară activități de explorare în diverse locații din întreaga lume, folosind inteligența artificială pentru a identifica potențialele depozite de cupru, cobalt, nichel și litiu.

În ceea ce privește dezvoltarea tehnologiei, KoBold își propune să creeze un fel de "Google Maps" al scoarței terestre, focalizându-se în special pe identificarea depozitelor de cupru, cobalt, nichel și litiu, minerale esențiale pentru tranziția către energie regenerabilă. Prin utilizarea inteligenței artificiale, compania colectează și analizează diverse surse de date, de la rezultatele forajelor anterioare până la imagini din satelit, pentru a obține o înțelegere mai profundă a locațiilor potențiale pentru noi depozite.

Algoritmii aplicați la aceste date permit identificarea tiparelor geologice care indică prezența unui posibil depozit de metale. KoBold susține că tehnologia sa poate localiza resurse care ar fi putut trece neobservate de geologi mai tradiționali, ajutând astfel companiile miniere să ia decizii informate cu privire la achiziționarea de terenuri și activitățile de foraj.

Josh Goldman a subliniat că firma ia în considerare posibilitatea de a deveni publică în următorii trei sau patru ani, reflectând încrederea în proiectele lor și interesul crescut în domeniul descoperirilor miniere și al materiilor prime esențiale pentru tehnologia viitorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Petrol / FOTO: Freepik
Banca / FOTO: Unsplash

Băncile europene în picaj accentuat. Un dezastru

Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...

Persoană cu handicap / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok, salvată pe ultima sută de metri de Trump

O decizie neașteptată a președintelui american.

La bursă / FOTO: Freepik

Scăderi puternice la Bursa de Valori București

Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.

Bună dimineața! Să aveți o zi excelentă! / FOTO: Freepik
Răstolnița
Bani
Ljubljana, capitala Sloveniei / FOTO: Wikipedia
Conductă
Eutelsat / FOTO: https://www.eutelsat.com/fr/home.html
Seismograf

Cutremur în România sâmbătă dimineață

Seismul s-a produs la ora 4,33.

Președintele Chinei, Xi Jinping

Donald Trump către Xi Jinping: „China a jucat prost”

Liderul american a reacționat prompt la decizia...

Casă de schimb valutar / Foto: Oana Pavelescu
New York / FOTO: Unsplash
Oare ce se va întâmpla?
Guvern sediu
Militari germani / FOTO: Wikipedia

Armata germană cumpără „muniții rătăcitoare”

Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...

ANAF introduce formularul 397. Cine depune și de când

Operatorii de platforme digitale care intermediază...

Avatar / FOTO: Captură ecran
Mecanic / FOTO: Freepik
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Prăbușire istorică a piețelor
Criptomonede

Trump lovește și în Bitcoin! Criptomonedele în cădere liberă

Bitcoin scade sub 83.000 de dolari, pe fondul temerilor...

Donald Trump creează o fisură adângă în rândul republicanilor
Mihai Daraban și premierul Dr. Ralph Gonsalves
BVB / FOTO: Pagina de Facebook a BVB
Bani / Foto: DCBusiness
Sebastian Burduja / FOTO: gov.ro

pixel