Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
În forma inţială adoptată în Parlament era prevăzută o contribuţie de 60% din profiturile obţinute de companii. Proiectul legislativ va fi transmis pentru promulgare.
Reprezentanţii opoziţiei au acuzat majoritatea parlamentară că proiectul a trecut pe repede înainte în comisiile de specialitate, cu nerespectarea regulamentului. Deputatul USR Cristina Prună a pledat pentru o dezbatere corectă, în scopul susţinerii intereselor economice ale României şi cu implicarea tuturor decidenţilor, inclusiv Ministerul Finanţelor.
Cristina Prună a afirmar că: ”La Comisia de industrii a fost efectiv o premieră, în 30 de secunde a fost trecută această lege fără niciun fel de dezbatere. Ni s-a pus pumnul în gură să nu putem să întrebăm şi noi, după jumătate de an, câţi bani va încasa statul român”.
Liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis, a atras atenţia că legea permite taxarea companiilor care au obţinut profituri uriaşe în urma liberalizării pieţei de energie: ”Am văzut cu toţii cine sunt cei care doresc ca această lege să nu fie aplicată, astfel încât să nu putem lua niciun ban de la cei care au profitat, aş zice eu, aberant, de pe urma crizei în ceea ce înseamnă energia României”.
Legea instituie o contribuţie de solidaritate pentru anii 2022-2023 în cazul companiilor care desfăşoară atât activităţi de extracţie, cât şi de rafinare a ţiţeiului. Contribuţia este de 350 lei pe tona de ţiţei procesat în activitatea de rafinare. Sunt exceptate companiile care nu au obţinut producţie în perioada 2018-2022. Cererea de reexaminare a fost dezbătută în procedură de urgenţă, astfel încât legea să producă efecte cât mai repede şi să se încadreze în termenul de la finalul lunii viitoare, când companiile din sectoarele ţiţei, cărbune şi rafinare ar trebui să achite în contul statului contribuţii din profiturile obţinute, relatează RRA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...