Urmărește dezbaterea live

Companiile americane, îndemnate să cântărească bine afacerile cu China
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Sun vizate în special companiile din domeniul IT
Sun vizate în special companiile din domeniul IT
Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a avertizat luni companiile din Silicon Valley, creierul giganţilor tehnologiei, cu privire la riscurile cu care se confruntă în afaceri cu China, avertizare ce survine înainte de semnarea unui acord comercial între Washington şi Beijing. 

''Nu sunt aici pentru a vă cere să părăsiţi China. De fapt, este exact invers: vrem ca societăţile americane să se îmbogăţească făcând afaceri acolo, să creeze locuri de muncă aici în America'', a spus secretarul de stat al SUA la San Francisco, în California, în faţa Silicon Valley Leadership Group, care reuneşte peste 350 de companii.

"În acelaşi timp, trebuie să ne asigurăm că companiile noastre nu încheie contracte care să consolideze armata rivalului nostru sau să favorizeze represiunea în anumite părţi ale acestei ţări", a adăugat el. ''Trebuie să ne asigurăm că tehnologia americană nu alimentează o stare de supraveghere cu adevărat orwelliană'', a adăugat responsabilul american, apreciind că ''principiile americane'' nu trebuie ''sacrificate pe altarul prosperităţii''.

El le-a cerut companiilor americane să-şi pună ''doar câteva întrebări'': ''Cu cine trebuie să fac? Care este raportul real între riscurile implicate şi beneficiile aşteptate din aceste afaceri cu China?''

Citește și Mercedes-Benz o să producă în China maşini electrice. Află ce marcă

Administraţia Donald Trump acuză Beijingul de practici comerciale neloiale, de furt al proprietăţii intelectuale şi de dorinţa de a folosi tehnologia pentru a-şi extinde controlul asupra unor regiuni ale lumii sau pentru a consolida represiunea în China, în special împotriva musulmanilor uiguri.

Aceste acuzaţii se află în centrul conflictului comercial cu China şi al cărui prim act se încheie miercuri cu semnarea primei faze a unui acord bilateral. "Preşedintele Trump a luat măsuri pentru a face faţă practicilor economice prădătoare ale Chinei, el cere respect şi reciprocitate", a dat asigurări Mike Pompeo, adăugând că guvernul american "îşi face partea" sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...


pixel