Subvenția la energie. Ministrul Virgil Popescu a făcut un anunț important
Ministrul Energiei, Virgil...
Firmele care vor să plece din Rusia sunt obligate deja să îşi vândă afacerile din Rusia la preţuri mult reduse, câteva dintre aceste firme fiind nevoite chiar să accepte doar un preţ nominal în timp ce multe firme străine au depreciat semnificativ valoarea activelor ruseşti, chiar dacă unele companii au inclus în contractele de vânzarea clauze care să le permită să revină în Rusia, la un anumit moment.
Potrivit unor informaţii publicate luni seara pe pagina de Internet a Ministerului de Finanţe de la Moscova, comisia guvernamentală care monitorizează investiţiile străine şi-a revizuit cerinţele cu privire la vânzările de active în care sunt implicaţi investitori străini din ţările care au impus sancţiuni Rusiei, ţări pe care Moscova le califica drept "neprietenoase".
Printre noile cerinţe se numără şi "o obligaţie de a face o contribuţie voluntară în numerar la bugetul federal, în valoare de cel puţin 10% din valoarea de piaţă a activelor respective, conform raportului de evaluare a activelor".
Măsurile adoptate de autorităţile ruse la finele lunii decembrie 2022 stipulau că vânzările de active sunt permise numai cu condiţia ca potenţialul cumpărător al activelor să beneficieze de un discount de 50%, după o evaluare independentă.
Anterior, cei care doreau să îşi vândă activele ruseşti puteau alege între a plăti imediat 10% din valoarea totală a tranzacţiei la bugetul federal al Rusiei sau a plăti în tranşe pe parcursul a unu până la doi ani. Posibilitatea de a plăti în tranşe a fost acum eliminată.
Un proiect de lege care ar fi permis autorităţilor ruse să confişte activele investitorilor occidentali nu a reuşit să treacă prin Parlamentul de la Moscova în vara anului trecut. În schimb, un decret semnat de preşedintele Vladimir Putin la data de 5 august 2022 interzice investitorilor din ţările "neprietenoase" să îşi vândă acţiunile la cele mai importante şi mai uşor de transferat investiţii, precum cele în proiecte energetice importante sau în bănci, exceptând situaţia în care Putin acordă o scutire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ministrul Energiei, Virgil...
Guvernul României a înaintat vineri o nouă ofertă...
În timp în Germania, preţurile...
Este vorba despre o piatră...
Potrivit secretarului general adjunct al Guvernului,...
Oricum prețurile erau în creștere din cauza secetei, a...
Banca Naţională a României a comunicat cursul de schimb...
Activitatea la metroul...
Profesorul Mircea Coșea se...
Pepsi a avut o prezență...
Conform unui comunicat al...
Prețul carburanților urcă la...
Institutul Naţional de...
Autoritatea Națională Sanitară...
Petrolul brut se îndrepta spre...
O operațiune care va fi urmărită cu atenție de mediul de...
Lira sterlină a crescut joi...
Ministerul Investițiilor și...
Cele mai importante știri la...
Kim Kardashian a participat, la...
Este important ca toți angajații din sectorul public să...
Conform datelor ANAF la ora actuală există cel puțin 12...