Insolvențele se mută în Capitală: Bucureștiul înregistrează un val de falimente!
Scade numărul firmelor intrate...
"În ultima perioadă am adoptat o serie de reglementări în domeniul energiei electrice şi a gazelor naturale care contribuie la dezvoltarea infrastructurii de transport, distribuţie, atât pentru gaze naturale cât şi pentru energie electrică, dar şi pentru creşterea capacităţii de înmagazinării a gazelor naturale. Suma totală pe care am evaluat-o ca urmare a acestor decizii depăşeşte 16 miliarde de lei pentru următoarea perioadă până la cinci ani. Suma respectivă o regăsim în tarifele reglementate, pentru activităţile de care vorbeam mai devreme. Sunt bani care vor contribui la creşterea siguranţei în alimentare şi continuitate în aprovizionare cu gaze naturale şi energie electrică", a spus Dumitru Chiriţă.
SUA vor ajuta țările baltice să îşi securizeze reţelele energetice
El a afirmat că Autoritatea are în vedere creşterea capacităţii de înmagazinare care se ridică în prezent la 3,1 miliarde Nmc (normali metri cubi n.r).
"Apreciez că în perioada următoare, doi - trei ani de zile, ar trebui să se dubleze. Cel puţin să se dubleze pentru a avea o securitate în aprovizionate cu gaze naturale mult peste ceea ce este astăzi", a afirmat Dumitru Chiriţă.
Preşedintele ANRE a menţionat că la această dată există înmagazinate 2,8 miliarde normali metru cubi, cu 0,6 miliarde Nmc peste obligaţia cumulată a tuturor operatorilor din sectorul gazelor naturale, de 2,2 miliarde de Nmc. Până la 31 octombrie 2019 înmagazinarea va ajunge la capacitatea maximă a depozitelor.
El a spus că Transgaz a făcut eforturi deosebite pentru a creşte capacitatea de interconectare la graniţă, atât cu Bulgaria cât şi cu Ungaria, şi a precizat că speră că va creşte capacitatea interconectarea cu Moldova şi Serbia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Scade numărul firmelor intrate...
Grupaj de știri.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Poziție fermă a SUA împotriva...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
Cătălin Leonte, Director...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...
După aproape 100 de zile de...
Banii vin la timp în luna mai,...