Companiile tech au împins indicii de pe Wall Street către un nou record
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Bursă / sursa foto: Freepik.com
Bursă / sursa foto: Freepik.com
Indicii Nasdaq și S&P 500 au deschis joi la niveluri record, în condițiile în care acțiunile producătorilor de cipurilor s-au redresat după previziunile optimiste ale Nvidia privind veniturile.

Totuși, îngrijorările persistente legate de inflația din SUA au ținut sub control evoluția pieței, relatează Reuters.

Acțiunile liderului din domeniul cipurilor de inteligență artificială, Nvidia, au deschis pentru prima dată peste pragul de 1.000 de dolari și au crescut cu 8,7% în prima parte a zilei.

De asemenea, liderul din domeniul semiconductorilor a anunțat o divizare a acțiunilor, în urma unei creșteri de peste 90% a titlurilor sale în acest an și a unei creșteri trei ori în 2023, care au făcut din Nvidia a treia cea mai valoroasă acțiune americană.

Alte acțiuni ale unor producători de cipuri de inteligență artificială au crescut, Advanced Micro Devices, Micron Technology și Super Micro Computer înregistrând creșteri cuprinse între 2,8% și 10%.

S&P 500 a pierdut din câștiguri după ce datele au arătat că presiunile asupra inflației din SUA au crescut în luna mai, chiar dacă activitatea de afaceri a accelerat.

Ultimele informații ale Fed au arătat că cei care stabilesc rata de dobândă au avut în continuare încredere că presiunile asupra prețurilor se vor reduce în următoarele luni, dar au rămas sceptici cu privire la faptul că nivelul actual al ratelor dobânzilor este suficient de ridicat pentru a asigura acest rezultat.

Traderii se așteaptă în prezent ca banca centrală americană să reducă ratele dobânzilor cu aproape 40 de puncte de bază în acest an.

Pierderile acțiunilor industriale și un declin de 2% al Boeing au tras în jos indicele Dow Jones după ce un organism de reglementare din SUA a declarat că producătorul de avioane se confruntă cu un "drum lung" pentru a rezolva problemele de siguranță cu care se confruntă.

Cu toate acestea, atât indicele S&P 500 Information Technology, cât și indicele Philadelphia Semiconductor (SOX) au atins maxime record datorită optimismului în jurul rezultatelor Nvidia.

Acțiunile proprietarului Ticketmaster, Live Nation, au scăzut cu 6,2%, după un raport potrivit căruia Departamentul de Justiție al SUA ar putea solicita o divizare a companiei pentru a combate dominația acesteia în domeniul vânzărilor de bilete la concerte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel