Concediaţi pentru că au vândut prea mult
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Merele sunt in pericol
Merele sunt in pericol
Mai mulţi angajaţi ai unui supermarket cubanez au fost concediaţi pentru că au vândut 15.000 de mere unui singur client, într-o ţară afectată în mod frecvent de penuria de alimente.
Vânzarea record a fost dezvăluită săptămâna trecută de blogul unui jurnalist cubanez, care a fost martor al faptelor într-un supermarket din Havana, relatează France Presse. Informaţia a fost reluată în presa oficială, iar vineri cotidianul de stat Granma a publicat măsura de sancţionare împotriva angajaţilor implicaţi.


"Organizaţi într-un mod cvasi-militar şi în indiferenţa complice a angajaţilor, mai mulţi tineri şi-au făcut apariţia şi în doar câteva minute au cumpărat 15.000 de mere (150 cutii de 100)", povesteşte pe blog jurnalistul Iroel Sanchez, care a precizat că toată această încărcătură era destinată unui singur client. Cumpărătorul a plătit echivalentul a 45 de cenţi pe măr, conform bonurilor care însoţesc textul.

Opt angajaţi ai supermarketului au fost concediaţi.

În contextul penuriei recurente a unor produse în Cuba - de la fructe, lapte sau unt şi până la bere - nu este neobişnuit ca un comerciant să cumpere un stoc mare de alimente pentru a le revinde mai scump, scrie AFP

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...


pixel