Condiția extrem de importantă atunci când optezi pentru plata cu un dispozitiv digital
Autor: Mihai Paul
Data publicării:
Mastercard dezvoltă noi soluții
Mastercard dezvoltă noi soluții
Securitatea propriului cont cea mai importantă condiţie pe care o cer consumatorii în momentul când aleg să plătească cu un dispozitiv digital, conform Mastercard.

Producătorul de carduri a efectuat un studiu care arată că23% dintre consumatori îşi fac cumpărăturile online, în medie de 6 ori pe lună.

”Comparativ cu anul 2016, popularitatea tranzacţiilor online distribuite, între persoane, a crescut cu 8%, iar 66% dintre consumatori susţin că îşi plătesc facturile lunare online, ceea ce arată că tranziţia diferitelor tipuri de plăţi în mediul digital este din ce în ce mai rapidă”, se arată în comunicat.

55% dintre respondenţii care nu folosesc încă aplicaţii pentru plăţi, susţin că le-ar folosi dacă ar beneficia de costuri mai scăzute.

”Pe măsură ce dispozitivele digitale devin din ce în ce mai populare, e necesar să ne asigurăm că plăţile efectuate cu ajutorul acestora rămân în continuare sigure pentru consumatori. De aceea, autentificarea plăţilor este importantă pentru a ne asigura că persoanele neautorizate nu au acces la conturi. Din fericire, consumatorii sunt deschişi la măsurile care susţin securitatea digitală. Cel mai nou raport Mastercard indică faptul că 48% dintre respondenţi consideră securitatea propriului cont cea mai importantă condiţie care trebuie îndeplinită atunci când aleg să plătească cu un dispozitiv digital, urmată de securitatea datelor personale, prioritizată de 41% dintre aceştia”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România.

Aproape jumătate din români cheltuie mai mult decât câștigă. Studiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel