Condițiile precare din Venezuela afectează viața angajaților din ambasade
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Populatia din Caracas nu mai are electricitate și nici apă curentă
Populatia din Caracas nu mai are electricitate și nici apă curentă
Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Berlin a confirmat miercuri că Germania îşi reduce personalul consular din Venezuela, din cauza condiţiilor de trai, informează DPA. 

Potrivit reprezentantului diplomaţiei germane, a fost luată în considerare şi o posibilă ameninţare la adresa securităţii angajaţilor. El nu a precizat numărul de persoane rechemate din misiune. 

"Situaţia din Venezuela este în curs de escaladare, în special situaţia umanitară din capitală", a spus purtătorul de cuvânt. "Alimentele, apa potabilă şi asistenţa medicală au fost afectate. Aflăm despre jafuri cu victime cauzate de deteriorarea asistenţei medicale", a adăugat el. ,

O țară în beznă. Mai rău decât în România lui Ceaușescu

Ambasadorul german la Caracas, Daniel Kriener, care a fost declarat persona non grata în Venezuela, a revenit la Berlin şi a discutat miercuri cu ministrul de externe Heiko Maas, a declarat oficialul citat de DPA. Kriener a fost expulzat luna aceasta pentru un presupus amestec în afacerile interne ale Venezuelei. 

Un membru al personalului consular a reuşit să îl viziteze pe jurnalistul german Billy Six, închis în Venezuela de la începutul anului trecut şi acuzat de spionaj şi revoltă, a mai spus purtătorul de cuvânt. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel