Condiție pentru pace în Ucraina. Lavrov, declarații de ultim moment
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Serghei Lavrov
Serghei Lavrov
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a făcut mai multe declarații sâmbătă dimineață în care a specificat care ar fi și condițiile în care invadarea Ucrainei s-ar putea opri.

Ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei face parte din negocierile de pace dintre Moscova și Ucraina, care sunt "dificile", dar care continuă zilnic, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-o declarație publicată sâmbătă dimineață.

Kievul a avertizat vineri că discuțiile privind încetarea invaziei rusești, aflată în a treia lună, sunt în pericol de a eșua.

"În prezent, delegațiile rusă și ucraineană discută de fapt zilnic prin videoconferință un proiect de posibil tratat", a declarat Lavrov în comentariile pentru agenția oficială de presă chineză Xinhua, publicate pe site-ul ministerului rus de externe, relatează Reuters..

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, a insistat, de la începutul invaziei, la 24 februarie, că sancțiunile occidentale împotriva Rusiei trebuie să fie consolidate și nu pot face parte din negocieri.

Putin, din ce în ce mai furios. Britanicii antrenează civili ucraineni

Ucraina și Rusia nu au mai purtat discuții de pace față în față de la 29 martie, iar atmosfera s-a deteriorat din cauza acuzațiilor ucrainene potrivit cărora trupele rusești au comis atrocități în timp ce se retrăgeau din zonele din apropierea Kievului. Moscova a negat aceste afirmații.

Moscova numește acțiunile sale în Ucraina o "operațiune specială" pentru demilitarizarea și "denazificarea" vecinului său. Ucraina și Occidentul spun că Rusia a lansat un război de agresiune neprovocat.

"Agenda discuțiilor include, de asemenea, printre altele, chestiunile legate de denazificare, recunoașterea noilor realități geopolitice, ridicarea sancțiunilor, statutul limbii ruse", a declarat Lavrov, fără a da detalii.

"Suntem în favoarea continuării negocierilor, deși acestea sunt dificile", a mai spus Lavrov.

Aliații occidentali ai Ucrainei au impus sancțiuni radicale Moscovei. Acestea au înghețat aproximativ jumătate din rezervele de aur și de valută străină ale statului rus, lovind economia Rusiei și punând-o în pragul unei situații de incapacitate de plată suverană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel