Conpet, profit de aproape 13 milioane lei în primul trimestru din 2024
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Conpet
Conpet
Compania este listată la Bursa de Valori București din august 2004, având ca principal acționar statul român, prin Ministerul Energiei, cu 58,7162% din acțiuni.

În primele trei luni ale anului 2024, Conpet a obținut un profit net de 12,96 milioane de lei, înregistrând o scădere de 28,1% față de aceeași perioadă a anului precedent, conform datelor financiare transmise miercuri Bursei de Valori București.

În aceeași perioadă, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 4,8%, ajungând la 133,89 milioane de lei. Profitul brut a fost de 15,58 milioane de lei, cu o scădere de 26,9% față de aceeași perioadă din 2023.

Veniturile din exploatare la 31 martie 2024 au crescut cu 13,4% în comparație cu aceeași perioadă din 2023, ajungând la 156,68 milioane de lei. Cheltuielile de exploatare au înregistrat o creștere de 20,1%, ajungând la 142,68 milioane de lei, din cauza creșterii cheltuielilor cu personalul, serviciilor pe calea ferată și a amortizării imobilizărilor.

Profitul din exploatare pentru primul trimestru al anului 2024 a fost de 14 milioane de lei, înregistrând o scădere de 5,41 milioane de lei față de aceeași perioadă din 2023.

Conpet este specializată în transportul prin conducte și pe calea ferată al țițeiului intern și importat, gazolinei, condensatului și etanului lichid către rafinăriile din România, fiind concesionarul Sistemului Național de Transport prin conducte conform Legii 238/2004.

Cu o experiență de peste 110 ani, Conpet continuă activitatea de transportator de țiței din România, operând o extinsă rețea de conducte în întreaga țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cursul BNR. Leul nu se simte bine, aurul s-a ieftinit

Banca Națională a României a anunțat cursul leului,...

Mega-achizitie pe piața petrolului: 22,5 miliarde de dolari

După o perioadă de câteva luni de liniște, după valul de...

Fondul chinez Silk Road se retrage din capitalul Pirelli

Silk Road Fund, un fond controlat de Beijing, a demarat...

SUA oferă un sprijin de 50 mil. $ Republicii Moldova

Statele Unite ale Americii vor acorda Republicii Moldova...

Damen cere falimentul șantierului naval Mangalia

Pare să fie capăt de linie pentru colaborarea dintre...

MF vrea să se poată împrumuta mai mult de pe piețele externe

Ministerul Finanțelor Publice a decis majorarea...


pixel