Consiliul Concurenței a amendat unul dintre cei mai cunoscuți retaileri online
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Cumpărăturile online devin din ce în ce mai facile
Cumpărăturile online devin din ce în ce mai facile
Consiliul Concurenţei a sancţionat compania Corsar Online SRL cu aproximativ 1,6 milioane de lei pentru punerea în practică a unei concentrări economice înainte de a fi autorizată de autoritatea de concurenţă, potrivit unui comunicat al instituţiei.

În cadrul analizei modalităţii prin care Corsar a preluat controlul asupra domeniilor de internet, respectiv www.marketonline.ro, www.mediadot.ro si www.azerty.ro, autoritatea de concurenţă a constatat că operaţiunea a fost pusă în aplicare înainte de a primi autorizarea din partea Consiliului, prin listarea pe cele trei site-uri a ofertei de produse aparţinând Corsar, precum şi procesarea şi livrarea produselor către clienţi. 

Corsar este o companie activă pe piaţa comercializării cu amănuntul în principal a produselor din categoria IT, comunicaţii, electronice şi electrocasnice, comercializare prin intermediul platformelor de comerţ electronic, cea mai cunoscuta fiind www.cel.ro. 

Citește și:

Amenzi mai mici pentru marile înţelegeri. Ce se pregătește în Parlament

Conform legislaţiei în domeniu, orice operaţiune de concentrare economică (fuziuni, achiziţii, preluarea de control) în cadrul căreia cifra de afaceri cumulată a companiilor implicate depăşeşte echivalentul în lei a 10 milioane de euro şi când cel puţin două dintre companii au realizat pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4 milioane de euro trebuie notificată Autorităţii de Concurenţă înainte de a fi pusă în aplicare. 

Potrivit reglementărilor în vigoare, este interzisă punerea în aplicare a unei concentrări economice înainte de a fi notificată şi de a obţine autorizarea Consiliului Concurenţei. 
Citește și:

Uniqa Asigurări va contesta decizia Consiliului Concurenţei

Altfel spus, înainte de a obţine autorizarea din partea Autorităţii de Concurenţă, în numele companiei care face obiectul tranzacţiei nu se pot lua decizii precum modificarea obiectului de activitate restructurarea, închiderea sau divizarea compania, vânzarea de active, listarea (cotarea) la bursa de valori etc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel