În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
În acest context, autoritatea de concurenţă anunţă că este disponibilă pentru continuarea discuţiilor cu instituţiile statului, astfel încât să se identifice soluţii pentru prevenirea evaziunii fiscale, limitând, însă, impactul asupra mediului concurenţial.
Anul trecut, ANAF, prin "Procedura de înregistrare a operatorilor economici care comercializează în sistem angro sau en détail produse energetice', a introdus obligaţia ca aceştia "să deţină spaţii de depozitare corespunzătoare, în proprietate sau folosinţă - contract de locaţiune, contract de comodat sau cu orice titlu legal' şi să efectueze toate operaţiunile de comercializare cu recepţia şi livrarea fizică din aceste spaţii de depozitare.
În situaţia în care nu deţineau depozite proprii, mulţi distribuitori de produse energetice în regim angro nu şi-ar mai fi putut desfăşura activitatea, fiind astfel eliminaţi de pe piaţă.
Citește și: Fermierii români ignoră embargoul lui Trump împotriva Iranului
În cadrul întâlnirilor cu conducerea ANAF - Direcţia Generală a Vămilor, reprezentanţii Consiliului Concurenţei şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilele efecte negative asupra activităţilor desfăşurate de operatorii economici din sectorul comercializării angro de produse energetice şi, totodată, cu privire la afectarea mediului concurenţial prin introducerea acestei obligaţii.
ANAF a anunţat că va elimina aceste condiţii impuse tuturor operatorilor care comercializează angro produse energetice, subliniind însă că, în situaţia în care activitatea necesită utilizarea spaţiilor de depozitare, rămân valabile condiţiile de control şi supraveghere a acestora (dotarea cu rezervoare verificate metrologic, dotarea cu sisteme de gestiune a stocurilor conectate la rezervoarele de carburanţi, dotarea cu sistem de supraveghere video).
Consiliul Concurenţei precizează că va colabora în continuare cu ANAF în vederea asigurării premiselor pentru funcţionarea eficientă a pieţei produselor energetice.
Citește și: Care sunt băncile afectate de OUG 114. Anunțul unui analist financiar
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
România, în fruntea producției...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...