Companie prezentă în România, investește 500 de milioane de dolari în rivalul Tesla
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Stație electrică
Stație electrică
Ford va investi o sumă colosală pentru a dezvolta compania rivală a grupului Tesla în fabricarea de automobile electrice.

Producătorul de camioane electrice Rivian Automotive LLC a anunţat miercuri că Ford investeşte 500 de milioane de dolari în companie, care este una din marile rivale ale Tesla, transmit AP, CNN şi Reuters.

În februarie, un consorţiu de investitori condus de Amazon a investit 700 de milioane de dolari în Rivian, care încă nu a demarat producţia de camioane electrice.

Ford şi Rivian vor dezvolta împreună baterii pentru vehicule electrice folosind platforma Rivian. Ford a decis să dezvolte producţia de vehicule electrice, pe fondul creşterii rapide a pieţei. De asemenea, în următorii doi ani Ford va începe producţia de vehicule autonome.

Până în 2020, Ford va lansa pe plan global 16 vehicule electrice pe baterii şi 24 hibride sau hibride plug-in. Dintre acestea, şapte modele vor fi lansate în America de Nord, trei în Europa, 13 în regiunea Asia-Pacific.

Citește și:Tesla va lansa taxiuri autonome în 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel