Constructorii autostrăzilor, blocați de lipsa bugetului pe 2019

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Constructorii mai au de așteptat să încaseze banii
Constructorii mai au de așteptat să încaseze banii
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, vineri, la Suceava, că blocarea bugetului va duce la întârzierea la plată a constructorilor, dar că, în prezent, nu sunt datorii faţă de aceştia. Ministrul Cuc a spus că, în această perioadă, ar trebui plătite facturile depuse de constructori în noiembrie și decembrie, însă Ministerul nu le poate achita în lipsa unui buget.

”Blocarea bugetului uitaţi ce generează: generează o întârziere la plată a constructorilor serioşi români care care-şi fac treaba şi vor să finalizeze obiectivele importante şi care vor să finalizeze obiectivele importante de investiţii, esenţiale pentru comunităţile locale. (...) Ei (n.r. antreprenor centură Suceava) au depus facturile undeva în noiembrie-decembrie, trebuie prelucrate şi plata făcută în 60 de zile. Numai că bugetul nefiind aprobat, noi banii îi avem, pentru că anul ăsta avem un buget extraordinar de generos nu numai pentru pentru investiţiile pe care le vedeţi aici, pe care le avem în desfăşurare, ci şi pentru partea de întreţinere curentă a drumurilor naţionale. (...) Cât timp nu avem buget şi aşa înţelege cineva să colaboreze cu Guvernul României, în speţă cu Ministerul Transporturilor că suntem direct afectaţi, şi să blocheze bugetul, evident că se întâmplă întârzierile la plată. (...) În momentul când avem buget plătim. Ce vreţi să facem noi? Să încălcăm legea? Să facem o plată dacă nu avem dacă nu avem buget?”, a spus Cuc.

El a apreciat executantul lucrărilor de la şoseaua de centură a Sucevei, care a dat asiguri că investiţia se va finaliza le termenul prevăzut în contract, chiar în condiţiile în care nu se mai pot face plăţi până la aprobarea bugetului. ”Văd că nu este foarte supărat constructorul. Constructorul lucrează, ceea ce este un semn de bună credinţă. Eu văd că reaua credinţă e la alţii care nu ne aprobă bugetul”, a spus Cuc.

Citește și: AUTOSTRĂZI. Ceaușescu, mult mai ambițios decât urmașii săi. HARTA

CNAIR, prin DRDP Iaşi, a semnat în septembrie 2018 ordinul de începere a lucrărilor pentru Varianta Ocolitoare Suceava, investiţia în valoare de peste 61 de milioane de lei urmând a se finaliza în nouă luni.

Investiţia la centura Sucevei a demarat în 2008 şi trebuia finalizată în trei ani, dar lucrările au fost întrerupte ca urmare a rezilierii contractelor. Lucrările au fost ulterior reluate de CNANDR în 2014, iar în 2015 s-a inaugurat un tronson de circa 5,5 kilometri. Ruta ocolitoare a Sucevei va avea în final 12,4 km, va cuprinde şapte poduri, patru viaducte, cinci pasaje şi două parcări.

Ministrul Transporturilor a vizitat vineri şantierul variantei ocolitoare a Sucevei şi s-a declarat mulţumit de ritmul de execuţie a lucrărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Dragos Anastasiu / Foto: gov.ro
Contabilă la calculator / Foto: Freepik

RO e-Factura a devenit obligatorie pentru aceste entități

RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...

Alexandru Nazare
ANAF

ANAF urmează să aibă un nou șef

Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...

Bancnote
Noile telefoane Nothing
Bogdan Ivan și partenerii kazahi
Bursa de Valori București
Registrul Auto Roman
Ciprian Tătărușanu și Alin Dobre
George-Sergiu Niculescu
Foto: Freepik.com
Stradă din București, noaptea / Foto: Lawrence Krowdeed / Unsplash
Banca Națională a României

Cât aur şi valută are Banca Naţională în rezerve

La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...

DGAF
Foto: Facebook Finanțe Sed Lex
La birou / FOTO: Freepik
Emmanuel Macron / Foto: Banca Mondială / Flickr
Renault / FOTO: Unsplash

Guvernul prorogă RO e-Factura pentru două domenii economice

Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...

Freepik.com

ANAF intră şi în cimitire: Fraudă cu monumente funerare

ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...

Strângere de mână / FOTO: Freepik

BBVA nu renunţă la preluarea Sabadell

Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...

Bursa / Foto: Freepik
Protest spontan al unor angajați ai ANAF din Cluj-Napoca
Dragoș Pîslaru

pixel