TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Declarația amenințătoare a fost interpretată de unii analiști ca un avertisment: dacă lucrurile nu ies cum trebuie, Coreea de Nord ar putea relua testele cu rachete cu rază lungă de acțiune. În ultimele luni, discuțiile dintre cele două părți par să fi intrat în imaps, iar ultimele declarații ale președintelui american, Donald Trump, l-au scos din sărite pe liderul de la Phenian, Kim Jong Un.
O stare de spirit confirmată de șeful armatei populare coreee, Pak Jong Chon, potrivit căruia Kim a fost ”nemulțumit” de ceea ce el a definit ”comentarii nedorite” la adresa Coreei de Nord venite din partea liderului american, care l-a numit pe omologul său de la Phenian ”omul-rachetă”, aluzie, desigur, la ultimele exerciții efectuate de nord-coreeni.
În acest contexet, Pak Jong Chon, a arătat că ţara sa "va răspunde cu acţiunile corespunzătoare" oricărei mişcări militare americane şi a subliniat că folosirea forţei armate nu este dreptul exclusiv al SUA, în timp ce un oficial al ministerului d de Externe de la Phenian a anunțaat că Phenianul pregătește ”un cadou de Crăciun” pentru Washington, subliniind că administrația Trump îl va primi în funcție de evoluția evenimentelor.
Citește și Rocketman Kim pune la încercare răbdarea lui Donald Trump
Aceste luări de poziți ale nord-coreenilor s-au suprapus cu o nouă vizită efecuată de Kim Jong Un la muntele venerat Paektu, o prezenţă care în anii trecuţi a coincis cu luarea unor decizii importante de către regim. Experţii cred că noul pelerinaj al lui Kim la acest vulcan considerat sacru în ideologia regimului, împreună cu tonul mai agresiv al Phenianului faţă de Washington în ultimele săptămâni şi cu lipsa de progrese în negocierile bilaterale, indică o revenire la beligeranţă a regimului nord-coreean.
Legenda oficială spune că Kim Jong Il, tatăl şi predecesorul actualului dictator nord-coreean, s-a născut pe 16 februarie 1942 pe acest munte din nordul ţării, deşi istoricii susţin că de fapt acesta a venit pe lume pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Creşterea cotei generale de...
Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.
Medicina evoluează permanent,...
Să alegi un fierăstrău...
Avertizare pentru cei care şi-au programat călătorii în...
Într-un mediu de afaceri...