Coreea de Nord îşi redeschide porțile pentru turiști. Prima destinație disponibilă

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Kim Jong Un / Foto: KCNA
Kim Jong Un / Foto: KCNA
Oportunitate pentru cei care doresc să viziteze Coreea de Nord.

Coreea de Nord îşi va redeschide porţile pentru turiştii străini în luna decembrie, după ce le-a interzis accesul pe teritoriul său timp de aproape cinci ani din cauza pandemiei de COVID-19, au anunţat miercuri doi tur-operatori specializaţi, transmite AFP.

"Am primit confirmarea de la partenerul nostru local că turismul în Samjiyon şi, posibil, în restul ţării se va relua oficial în decembrie 2024", a informat pe site-ul său Koryo Tours, care are sediul în Beijing.

Oraşul Samjiyon, aflat în apropierea frontierei nordice a Coreei de Nord cu China, este o poartă către vizitarea Muntelui Paektu, unde, potrivit relatărilor oficiale, s-a născut liderul nord-coreean Kim Jong Il.

Fiul şi succesorul său, Kim Jong Un, a investit sume uriaşe de bani în dezvoltarea regiunii, rezultând în apartamente noi, hoteluri şi o staţiune de schi.

KTG Tours, cu sediul tot în China, a scris pe pagina sa de Facebook că i s-a comunicat că turiştii pot merge la Samjiyon "în această iarnă"."Datele exacte rămân de confirmat. Până acum doar Samjiyon a fost confirmat oficial, dar credem că Phenianul şi alte locuri se vor deschide!"Paris, a adăugat tur-operatorul chinez.

Coreea de Nord şi-a închis graniţele la începutul anului 2020 pentru a se proteja de COVID-19 şi chiar şi-a împiedicat cetăţenii aflaţi în străinătate să revină acasă timp de câţiva ani. Însă semnele unei redeschideri au început să apară în a doua jumătate a anului 2023, odată cu reluarea zborurilor care au permis cetăţenilor nord-coreeni blocaţi în străinătate să se întoarcă, în sfârşit, acasă.

De asemenea, un grup de turişti ruşi a plecat în Coreea de Nord în februarie 2024, în contextul în care legăturile Phenianului cu Moscova devin tot mai strânse.

Înaintea pandemiei de COVID-19, turismul internaţional în Coreea de Nord era limitat, operatorii de turism spunând că aproximativ 5.000 de occidentali vizitau ţara anual. Doar americanii reprezentau aproape 20% din această piaţă înainte ca Washingtonul să interzică călătoriile în Coreea de Nord după întemniţarea studentului Otto Warmbier în 2016 şi decesul acestuia, odată repatriat în SUA, în stare de comă, în 2017.

Koryo Tours a avertizat, însă, că, după o pauză de aproximativ cinci ani,"lucrurile ar putea fi puţin mai haotice decât de obicei" pentru primii străini care vor vizita din nou Coreea de Nord. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Freepik.com
Blue Air

Blue Air a intrat în faliment

Infinexa a deschis procedura de faliment pentru compania Blue Air Aviation,...

Curs valutar
Consiliul Concurenței / Foto: DCBusiness
Avion / FOTO: Freepik
O nouă zi cu pierderi
Evaziune fiscală / Foto: Freepik
Investiție imobiliară / Foto: Freepik
ASEAN 2025
Cseke Attila
Se dorește o nouă taxă pe țigări
Petrolişti sondori
Un cuplu se uită la documente / Foto: Freepik
Grafice / FOTO: Freepik
Munca remote / Foto: Freepik
Tutun / Foto: Freepik
O femeie la cumpărături / Foto: Freepik
Portul Constanța / Foto: kepass / Pixabay
Alexandru Nazare
Lan de grâu / FOTO: Unsplash

România, cel mai mare exportator de grâu moale din UE

Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene de la...

Revolut, pe cale să dea o lovitură istorică

Unicornul european Revolut își ridică miza: vrea...

Chatgpt. Freepik.com

ChatGPT se transformă în browser şi ar putea schimba totul

OpenAI pregătește lansarea unui browser AI care...

Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă
Donald Trump
Contabil / Foto: Freepik
Freepik.com
ANAF / Foto: DCBusiness

pixel