Prezența liderului suprem la exercițiul de marți a avut loc în contextul în care Statele Unite și Coreea de Sud au pus capăt celor două săptămâni de exerciții militare anuale, care sunt denunțate de Pyongyang ca fiind pregătiri pentru atac și invazie.
În cele mai recente manevre aeriene, avioane de luptă sud-coreene au zburat cu bombardierele americane B-1B Lancer, un avion cu capacitate nucleară cunoscut sub numele de "Lebăda morții".
"Acest lucru este puțin mai puțin decât să informeze lumea că au făcut din atacul nuclear preventiv asupra RPDC [Republica Populară Democrată Coreeană] un fapt împlinit și că îl pot pune în practică", a relatat Agenția Centrală Coreeană de Presă.
"Pentru a face față acestei situații, KPA [Armata Populară Coreeană] a organizat miercuri seara un exercițiu de atac nuclear tactic” asupra principalelor centre de comandă și aerodromuri operaționale ale gangsterilor militari [sud-coreeni]."
Agenția a relatat că Kim a supervizat cu o zi înainte un "exercițiu de comandă", care a simulat apărarea împotriva unui atac sud-coreean. "El s-a familiarizat cu planul ... care vizează ocuparea întregului teritoriu din jumătatea sudică prin respingerea invaziei armate bruște a inamicului și trecerea la un contraatac total", a precizat agenția.
Exercițiul a inclus simulări de "lovituri simultane super-intense" asupra unor ținte precum cartierele generale militare, porturile, aerodromurile și alte "obiective centrale" pentru a provoca "haos socio-politic și economic".
KCNA a raportat: "Observând că războiul modern este o confruntare caracterizată de campania creierelor, el a spus că victoria sau înfrângerea în război este decisă în primul rând de creiere."
Astfel de cuvinte reprezintă o recunoaștere tacită a faptului că forțele armate ale Coreei de Nord, superioare numeric, dar slab echipate, nu pot egala superioritatea tehnologică a adversarilor lor din SUA și Coreea de Sud.
În schimb, în cazul unui război, acestea s-ar baza pe războiul asimetric, folosind atacuri cibernetice, infiltrarea și sabotarea infrastructurii cruciale și arme nucleare. Chiar și cu aceste tactici, ar fi un conflict inegal pe care Coreea de Nord l-ar pierde aproape sigur și rapid. Înainte de a face acest lucru, însă, ar putea provoca daune de neimaginat Coreei de Sud, Japoniei și chiar, cu ajutorul rachetelor sale balistice intercontinentale, SUA continentale.
Joi a fost ultima zi a exercițiilor americano-sud-coreene, numite Ulchi Freedom Shield, la care au participat militari din alte nouă țări, printre care Marea Britanie, Franța și Australia. În centrul acestora s-au aflat simulări pe calculator ale unui război la scară reală în peninsulă. De asemenea, au inclus peste 30 de exerciții pe teren, inclusiv exerciții ale forțelor aeriene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene de la...
Unicornul european Revolut își ridică miza: vrea...
OpenAI pregătește lansarea unui browser AI care...
Trump impune noi tarife vamale...
Sub presiunea lui Donald...
Producătorul Cubului Rubik, înfrânt în instanță: UE...
România rămâne sub lupa Uniunii...
Leul pierde teren în fața...
O decizie finală pentru toate...
Premierul Ilie Bolojan și-a...
O decizie finală pentru toate...
Ministerul Investițiilor și...
Indicele ROBOR la trei luni, în...
Comisia Europeană a lansat o...
Prețul cuprului a înregistrat marți cea mai mare...
Circa 2.300 de persoane şi-au...
Executivul condus de Ilie...
Ministerul Finanțelor anunță...