Google și Apple au mari probleme în Coreea de Sud
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
iPhone
iPhone
După ce cele două mari companii tech au avut mai multe litigii cu autoritățile mai multor țări, acum Coreea de Sud dă în judecată Google și Apple pentru impunerea unor anumite metode de plată.

Autoritatea de reglementare în domeniul telecomunicațiilor din Coreea de Sud a declarat vineri că Google și Apple au abuzat de poziția lor dominantă pe piața aplicațiilor și a avertizat asupra unor posibile amenzi în valoare totală de până la 50,5 milioane de dolari, informează Reuters.

Comisia pentru comunicații din Coreea (KCC) a afirmat într-o declarație că cei doi giganți din domeniul tehnologiei au forțat dezvoltatorii de aplicații să folosească doar anumite metode de plată și au provocat voit întârzieri în revizuirea aplicațiilor. Comisia va delibera asupra unor amenzi pentru cele două mari companii, se arată în declarație.

"De la începutul investigației de constatare a faptelor, în august 2022, am colaborat îndeaproape cu KCC pentru a explica modul în care respectăm noua lege, asigurându-ne în același timp că, prin facturarea noastră alternativă, continuăm să oferim o experiență sigură și de înaltă calitate pentru toți. Ceea ce KCC a împărtășit astăzi este "pre-notificarea" și vom analiza cu atenție iar ulterior vom prezenta răspunsul nostru. Odată ce decizia finală în scris ne va fi trimisă, o vom analiza cu atenție pentru a evalua următorul pas", a precizat Google într-o declarație pentru Reuters.

Apple nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Reuters.

În 2021, Coreea de Sud a adoptat un amendament la Legea privind afacerile din domeniul telecomunicațiilor care interzice operatorilor de magazine de aplicații să oblige dezvoltatorii de software să le folosească sistemele de plată.

KCC a declarat că aplicarea de către Google și Apple a anumitor metode de plată și "perceperea discriminatorie de către Apple a unor taxe pentru dezvoltatorii de aplicații naționale" este de natură să submineze scopul legii de a promova concurența loială.

După audierea companiilor, autoritatea de reglementare ar putea decide să impună amenzi de până la 68 de miliarde de woni (50,47 milioane de dolari), dintre care 47,5 miliarde de woni pentru Google și 20,5 miliarde de woni pentru Apple, a precizat KCC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel