Coreea de Sud va investi în AI pentru a-și consolita poziția de lider pe piața cipurilor
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Inteligenta Artificiala / Foto: Freepik
Inteligenta Artificiala / Foto: Freepik
Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a declarat marți că țara sa va investi 9,4 trilioane de woni (6,94 miliarde de dolari) în inteligența artificială până în 2027.

Pe lângă sporirea producției, inițiativa include și promovarea firmelor de cipuri dedicate inteligenței artificiale și vine în contextul în care Coreea de Sud încearcă să țină pasul cu țări precum Statele Unite, China și Japonia, care acordă, de asemenea, un sprijin politic masiv acestei industrii.

Semiconductorii reprezintă un element important al economiei sud-coreene bazată în bună parte pe exporturi.

În martie, exporturile de cipuri au atins cel mai ridicat nivel din ultimele 21 de luni, ajungând la 11,7 miliarde de dolari, adică aproape o cincime din totalul exporturilor livrate de cea de-a patra economie asiatică, relatează CNN.

"Concurența actuală în domeniul semiconductorilor este un război industrial între națiuni", a declarat Yoon marți, în cadrul unei întâlniri a factorilor de decizie politică și a directorilor din industria cipurilor.

Prin alocarea acestui fond, Coreea de Sud intenționează să extindă în mod semnificativ cercetarea și dezvoltarea în domeniul cipurilor de inteligență artificială, cum ar fi unitățile de procesare neuronală artificială (NPU) și cipurile de memorie cu lățime de bandă mare de generație următoare, a declarat guvernul sud-coreean.

De asemenea, autoritățile sud-coreene vor promova dezvoltarea inteligenței generale artificiale (AGI) și a tehnologiilor de siguranță care depășesc modelele existente.

Yoon a stabilit ca obiectiv pentru Coreea de Sud să devină una dintre primele trei țări în domeniul inteligenței artificiale, inclusiv al cipurilor, și să dețină o cotă de cel puțin 10% din piața mondială a semiconductorilor până în 2030.

"Așa cum am dominat lumea cu cipuri de memorie în ultimii 30 de ani, vom scrie un nou mit al semiconductorilor cu cipuri de inteligență artificială în următorii 30 de ani", a declarat Yoon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Pogramul IMM Plus: Credite de la Exim Banca Românească

Exim Banca Românească continuă să susțină antreprenorii...

Cum reușește Airbus să cumpere titan din Rusia?

În ciuda sancțiunilor impuse Moscovei în urma invaziei...

Constelația europeană Galileo primește noi sateliți

Comisia Europeană, care tocmai a lansat, din Statele...

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel