Coronavirus. Bill Gates: Asta mă sperie cel mai tare
05 iun, 10:58, de  Simona Haiduc
Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a declarat că este la curent cu teoriile conspirației formulate la adresa sa, conform cărora scopul lui ar fi să introducă microcipuri în organismul oamenilor cu ajutorul vaccinurilor împotriva noului coronavirus. ”Este foarte greu să respingi astfel de povești, pentru că sunt pe cât de absurde, pe atât de ciudate”, a spus miliardarul american adresându-se jurnaliștilor.

Intervievat de postul de radio BBC Today, Gates a apreciat că afirmațiile antiștiințifice și speculațiile conduc la incitarea urii între oameni. ”Când va apărea un vaccin împotriva noului virs, se va putea obține o imunitate de grup, colectivă, adică trebuie vaccinată circa 80% din populație. Dar dacă unii vor porni de la ideea că totul este o înșelătorie sau că vaccinurile dăunează, iar oamenii vor refuza vaccinarea, boala va continua să ucidă oameni”, a spus omul de afaceri. 

Gates a recunoscut că îl sperie, pur și simplu, ”existența tuturor acestor idei nebunești. Așa s-a întâmplat ca fondul nostru, Fondul Bill și Melinda Gates, să dispune de mulți specialiști în domeniul farmacologiei și suntem considerați ca un fel de intermediar privat între guvern și companiile în ceea ce privește alegerea celei mai bune metode”, a explicat fostul șef al Microsoft. 

Teorii conform cărora Gates s-ar afla, într-un fel sau altul, în spatele creării noului virus, pentru a obține beneficii, au început să apară în luna ianuarie, cei care le-au popularizat preluând, drept dovadă, un discurs rostit de fondatorul Microsoft în 2015 când a afirmt că omenirea este amenințată nu atât de un război nuclear, cât de apariția unui virus, care ar putea amenința viețile a milioane de oameni. Zvonurile s-au amplificat după ce fondul lui Gates a alocat 300 de milioane de dolari pentru lupta împotriva covid-19 și dezvoltarea unui vaccin. 

Citește și Bill Gates: Pandemia va lăsa urme adânci în viața oamenilor

Potrivit unui sondaj efectuat de Zignal Labs din februarie până în aprilie, teoria conspirației privind noul coronavirus și Gates a fost menționată în mass-media și rețelele de socializare de aproape 1,2 milioane de ori. La sfârșitul lui mai, 28% dintre americani credeau în aceste speculații, conform unui chestionar realizat de YouGov și Yahoo News. Pe 4 iunie, Fondul Bill și Melinda Gates a oferit Alianței globale pentru vaccinuri și imunizare (FAV) o contribuție de 100 milioane de dolari 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Meghan Markle muncește. Fără Harry. Are o colegă CELEBRĂ

Departe de Familia regală a Marii Britanii, eliberați de...

Coronavirus. ADEVĂRUL a ieșit la iveală. China ȘTIA din 2012

China s-a mai confruntat cu o epidemie provocată de un...

Tichete electronice. Guvernul va aproba programul

Guvernul urmează să aprobe un proiect de ordonanţă de...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro