Coronavirus. Experții americani au găsit CAUZA și AVERTIZEAZĂ
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Experții americani au găsit dovada
Experții americani au găsit dovada
Experții americani de la Massachusetts General Hospital au demonstrat că nivelul ridicat al unor citokine la bolnavii de covid-19 poate bloca dezvoltarea unei imunități stabile la noul coronavirus. Articolul ce descrie cauza reinfectării cu agentul patogen a fost publicat în revista Cell.

Cercetătorii au analizat splina și nodulii limfatici ai pacienților decedați de covid-19 și au descoperit că respectivele organe nu prezintă centre germinale, care sunt parte integrantă a unui răspuns imunitar rezistent. 

Centrele germinale reprezintă structuri ce apar în ganglionii limfatici și în splină în timpul infecției sau al vaccinării. Și unde se formează celule-B ce produc anticorpi și care devin celule ale memoriei imune. Celulele-b permit organismului să identifice rapid și eficient agentul patogen, atacându-l în cazul unei reinfectări. 

Citește și Tratament anti-covid. Expert chinez: Este o abordare GREȘITĂ

Un rol cheie în formarea centrelor germinale îl joacă celulele-T ajutătoare. S-a dovedit că, în cazul pacienților cu forme grave de covid-19, astfel de celule ajutătoare nu se formează. Cauza o reprezintă nivelul ridicat de citokine - molecule de natură proteică ce transmit informații între celule diferite participante la răspunsul imunitar. În cazul formelor severe de covid-19 s-a descoperit un număr ridicat de citokine TNF în locurile unde, regulă, se formează centre germinale. 

Ceea ce înseamnă că, deși anticorpii pot asigura o protecție pe o perioadă relativ scurtă de timp, unele dintre persoanele vindecate pot, după o pauză de câteva luni, să se contamineze din nou cu SARS-CoV-2 și nu o dată. Deși, acest lucru nu afectează eficacitatea vaccinurilor, care nu provoacă o explozie de citokine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel