Coronavirus: Focar de infecţii COVID-19 pe nava amiral a marinei britanice
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
O situație destul de delicată
O situație destul de delicată
La bordul portavionului HMS Queen Elizabeth, nava amiral a marinei britanice, a fost confirmat un focar de contaminări cu COVID-19, relatează miercuri DPA.

Portavionul - care a efectuat până în prezent un sfert din cele 28 de săptămâni ale misiunii sale în larg la conducerea unui grup aeronaval, din care fac parte un distrugător american şi 10 avioane F35-B ale infanteriei marine a SUA (U.S.Marine Corps) - se află în prezent în Oceanul Indian în cadrul unui turneu mondial în aproximativ 40 de ţări.

Un purtător de cuvânt al Royal Navy a indicat într-un comunicat că 'în cadrul testelor de rutină, un număr mic de marinari din cadrul grupului aeronaval a primit rezultate pozitive la COVID-19'.

'Întreg personalul detaşat în cadrul grupului aeronaval condus de Marea Britanie a primit ambele doze de vaccin împotriva COVID-19, iar la bord există o serie de măsuri de limitare a răspândirii infecţiei, precum măştile, distanţarea socială şi urmărirea contacţilor', a indicat acelaşi purtător de cuvânt.

Citește și Coronavirus. Britanicii, ”expulzați” dacă nu respectă noile reguli

Potrivit BBC, numărul total al personalului echipajelor din componenţa acestui grup aeronaval este de 3.700.

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, subliniase cu o zi în urmă că această desfăşurare este un exemplu al modului în care militarii britanici şi americani pot să acţioneze 'în mod unitar' împreună, potrivit dpa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel