Coronavirus. Israelienii desființează un MIT despre persoanele supraponderale

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Se pare că nu este chiar așa cum s-a spus până acum
Se pare că nu este chiar așa cum s-a spus până acum
Cercetătorii de la Centrul Medical Sheba din Israel au declarat că pacienții cu o greutate corporală peste limitele normale și care au trecut deja prin boala COVID-19 sunt mai bine protejați împotriva reinfectării cu coronavirus.

Medicii și-au prezentat studiul la Congresul European de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase de la Lisabona. Ei au explicat că numărul de anticorpi scade în timp atât la persoanele suprainfectate, cât și la cele vaccinate. Cei infectați prezentat un număr de anticorpi considerabil mai ridicat comparativ cu persoanele care fuseseră doar vaccinate. "Calitatea anticorpilor crește după infecție, dar nu și după vaccinare", au precizat aceștia.

Experții au descoperit, de asemenea, o corelație între supraponderabilitate și anticorpi: pacienții obezi s-au dovedit mai rezistenți la reinfectare. Aceștia au avut un "răspuns imunitar mai puternic și mai susținut, o protecție mai bună" în comparație cu pacienții cu o greutate corporală normală.

Pacienții cu un indice de masă corporală de 30 sau mai mare au fost mai avantajați față de cei care erau mai puțin supraponderali.

Citește și COVID lung, o NOUĂ PANDEMIE? Experții încearcă să dezlege acest mister

Pe de altă parte, cercetătorii de la Universitatea Washington din St Louis au dezvăluit că, în decurs de un an de la vindecarea de COVID-19, persoanele care au trecut prin boală rămân vulnerabili la diverse boli cardiovasculare, inclusiv accidente vasculare cerebrale mortale și atacuri de cord. Incidența crescută a anomaliilor sistemului circulator a fost observată chiar și la cei care avuseseră o formă ușoară sau moderată de COVID-19. Rezultatele studiului au fost publicate în revista Nature Medicine.

Cercetătorii au analizat datele de la 153.760 de persoane cu COVID-19, precum și de la două grupuri de control de peste cinci milioane de persoane fiecare, pentru a evalua riscul cardiovascular după infecția cu coronavirus. S-a constatat că după primele 30 de zile de la infecție riscul de accident vascular cerebral și de atac ischemic tranzitoriu (tulburare tranzitorie a fluxului sanguin cerebral) a crescut de 1,52 ori și, respectiv, de 1,49 ori. Riscul de fibrilație atrială a crescut de 1,71 ori; tahicardia sinusală și bradicardia, de 1,74 ori și, respectiv, de 1,53 ori; aritmia ventriculară, de 1,84 ori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Știrile dimineții
Foto: Freepik.com
Freepik.com
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Freepik.com
Cosmin Marinescu
Foto: Freepik.com
Panouri solare / Foto: Unsplash
Foto: Freepik.com
Freepik.com
Lingouri de aur / sursa foto: Freepik.com
Foto ilustrativ: Freepik.com
În magazin / FOTO: Freepik
Casă de schimb valutar / Foto: Oana Pavelescu

Surpriză pe piața valutară: dolarul cade, aurul urcă!

BNR a publicat vineri, 11 aprilie 2025, cursul valutar...

Declarația unică - Foto ilustrativ
Donald Trump
Foto: Freepik.com

SUA şi Rusia discută, la Moscova, soarta Ucrainei

Mesagerul lui Trump la Kremlin: Steve Witkoff negociază...

Foto ilustrativ / Foto: Freepik
Oameni pe stradă / Foto: Oana Pavelescu
București / Foto: Freepik
Pensionari
Reciclare
Investitorii fug de dolar și obligațiuni americane / Foto: Freepik
Ursula von der Leyen
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Banca Națională a României
Foto: Freepik.com

pixel