Coronavirus. Omniasig. Modificări privind asigurările de sănătate
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Valabilitatea cardului de sănătate este de 7 ani, cu excepția cardurilor emise înainte de 31 decembrie 2014, a căror valabilitate a fost prelungită cu încă 7 ani.
Valabilitatea cardului de sănătate este de 7 ani, cu excepția cardurilor emise înainte de 31 decembrie 2014, a căror valabilitate a fost prelungită cu încă 7 ani.
Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) extinde acoperirea pentru cazul infectării cu coronavirus, fără niciun cost suplimentar, în următoarele două luni, pentru toate poliţele de asigurări de sănătate, atât cele deja existente în portofoliul companiei, precum şi la cele nou încheiate în această perioadă, potrivit unui comunicat al companiei.

Astfel, asigurătorul oferă persoanelor asigurate o indemnizaţie fixă, de 750 lei, în caz de diagnosticare, indiferent dacă este necesară spitalizarea sau doar izolarea la domiciliu sau în alt spaţiu special desemnat de autorităţi. Totodată, se acordă o indemnizaţie fixă de 1.500 lei pentru cazurile diagnosticate severe care necesită îngrijiri medicale în regim de terapie intensivă, într-un spital de stat sau privat, indiferent de numărul de zile de spitalizare.

De asemenea, fiindcă în această perioadă deplasările sunt restricţionate prin ordonanţele militare emise de autorităţi, Omniasig oferă persoanelor care au o asigurare de sănătate posibilitatea de a accesa servicii de consultanţă medicală online sau la telefon, acoperind costul acestor servicii medicale la distanţă, indiferent dacă sunt accesate în clinici private din lista de parteneri a Omniasig sau în alte clinici private din România.

Potrivit asigurătorului, această extindere a acoperirilor poliţei de asigurare de sănătate se va acorda fără niciun cost suplimentar, într-o primă fază, pentru lunile aprilie şi mai 2020, urmând ca ulterior să fie analizată oportunitatea prelungirii, în funcţie de evoluţia pandemiei.

Citește și Covid-19. Sistemul medical mondial, în stare gravă. Concluzia OMS

Iniţiativa Omniasig vine în completarea donaţiei de 50.000 de euro făcută Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, pentru achiziţia echipamentelor necesare pentru spitalele din România în această perioadă. Omniasig Vienna Insurance Group este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea şi coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 de produse şi o reţea teritorială extinsă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel