Coronavirus: OMS asigură că vaccinurile anti-COVID funcţionează împotriva tuturor variantelor
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Vaccinurile care există împotriva COVID-19 "funcţionează împotriva tuturor variantelor care circulă în prezent", a asigurat joi Maria Van Kerkhove, responsabila programului COVID-19 din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), ca urmare a răspândirii tulpinii Omicron, care a infectat multe persoane vaccinate, relatează EFE.

Deşi varianta Omicron pare să reducă capacitatea de neutralizare a vaccinurilor, fapt ce explică infecţiile în rândul celor vaccinaţi, serurile "continuă să fie eficiente pentru a evita forme grave ale bolii şi a reduce numărul deceselor", a declarat experta OMS la o conferinţă de presă.

Marea Britanie relaxează regulile de intrare în ţară. Wizz Air anunţă preţuri de 8,99 lire

Întrebată dacă cetăţenii trebuie să sporească măsurile de precauţie în faţa numărului mare de contagieri în întreaga lume, Van Kerkhove a recomandat aceleaşi măsuri generalizate în 2020, "cu scopul reducerii riscului la expunere".

Experta a reamintit în acest sens necesitatea menţinerii distanţării fizice faţă de alte persoane, evitarea aglomerărilor în spaţii prost ventilate şi a insistat cu privire la purtarea măştilor sanitare conforme şi în mod "adecvat".

"Purtarea măştilor sub nas sau în dreptul bărbiei este inutilă şi oferă un sentiment fals de siguranţă", a avertizat Van Kerkhove, care a cerut să se facă eforturi pentru ca cei testaţi pozitiv cu COVID-19 să fie izolaţi pentru a nu transmite virusul şi să fie verificaţi contacţii lor.

La rândul său, directorul pentru urgenţe urgenţe sanitare al OMS, Mike Ryan, a precizat că una dintre cele mai bune protecţii împotriva coronavirusului "este vaccinarea" anti-COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel