Coronavirus. Ordinea apariției simptomelor de covid-19
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Produs ANTI-INSECTE, eficient împotriva COVID-19 (STUDIU)
Produs ANTI-INSECTE, eficient împotriva COVID-19 (STUDIU)
Oamenii de știință de la University of Southern California, cu sediul în Los Angeles, au stabilit cu mare certitudine ordinea apariției simptomelor ce apar în cazul contaminării cu noul coronavirus. Cercetătorii americani spun că, astfel, se va putea face o mai bună distincție între boala provocată de SARS-CoV-2 și alte afecțiuni asemănătoare, precum banala răceală.

Experții americani au analizat diferite manifetări clinice ale covid-19, pentru a le compara cu evoluția altor infecții respiratorii, inclusiv gripa, sindromul respirator acut SARS și sindromul respirator din Orientul Mijlociu, MERS. 

În total, oamenii de știință au studiat circa 57.000 de cazuri confirmate de coronavirus, 2470 cazuri de grijpă, 245 de MERS și 357 de SARS. Rezultatul muncii lor a fost publicat în revista Frontiers in Public Health. 

Conform modelului statistic astfel elaborat, gripa debutează cu tuse, în timp ce covid-19, la fel ca și alte infecții cu coronavirus, încep cu febră. Elementul caracteristic al noii boli o reprezintă simptomele gastrointestinale. 

Citește și Covid-19. Simptom NEȘTIUT până acum. Este primul care apare

Prin urmare, ordinea generală a apariției simptomelor în cazul covid-19 este următoarea: febră, tuse, senzații de greață și vărsături, diaree. Autorii studiului precizează că acestea sunt simptomele de bază, dar care pot fi însoțite și de alte manifestări, precum pierderea mirosului și a gustului, dureri musculare inexplicabile. 

În opinia cercetătorilor, această ordine de instalare a simptomelor ar trebui să devină standard în diagnosticarea infecțiilor cu noul virus, dar și a altor boli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel