Coronavirus. Peste 2.000 de decese în SUA. Trump vrea să închidă New York
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Cele mai multe cazuri sunt în New York
Cele mai multe cazuri sunt în New York
Numărul deceselor provocate în Statele Unite de pandemia de coronavirus a depăşit sâmbătă 2.000, în timp ce numărul cazurilor confirmate a crescut la peste 120.000, potrivit datelor publicate vineri de Universitatea Johns Hopkins, scrie AFP.

Statele Unite sunt ţara care a înregistrat cel mai mare număr de cazuri confirmate (121.117). Numărul morţilor (2.010) s-a dublat de miercuri, când a depăşit pragul de 1.000.

Aceste cifre privind mortalitatea legată de coronavirus rămân inferioare celor din Italia (peste 10.000 de decese) şi din Spania (aproape 6.000) care sunt ţările care progresează cel mai mult în acest moment.

Devenit epicentrul pandemiei în SUA, statul New York, despre care preşedintele american Donald Trump a spus sâmbătă că intenţionează să îl plaseze în carantină, înainte de a-şi schimba părerea, este cel mai afectat, cu peste 50.000 de cazuri.

Citește și SUA. Camera Reprezentanților a aprobat stimulentul de 2 trilioane de dolari

''Unii ar dori ca New York să fie plasat în carantină, pentru că este un punct fierbinte'', a spus Trump în faţa presei în timp ce părăsea Casa Albă. ''New York, New Jersey, probabil încă unul sau două alte locuri, unele părţi din Connecticut, mă gândesc la asta'', a adăugat el.

Întrebat despre obiectivul unei asemenea măsuri, Trump a răspuns că acesta este ''limitarea deplasărilor'', dând ca exemplu deplasările frecvente ale locuitorilor din New York către Florida, ceea ce creşte riscul răspândirii virusului.

Dacă va fi instituită carantina, ''aceasta va fi pentru o perioadă scurtă'', a completat preşedintele american, adăugând că are un ''dialog foarte bun'' cu guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel