Coronavirus. Turcia interzice DISTRACȚIA! Măsuri de ultimă oră
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Fără petreceri și nunți pe apă
Fără petreceri și nunți pe apă
Cel mai mare oraş din Turcia, Istanbul, a dispus sâmbătă interzicerea nunţilor şi a ceremoniilor aferente organizate pe ambarcaţiuni, în Strâmtoarea Bosfor, şi a suspendat totodată toate concertele şi festivalurile în aer liber ca urmare a creşterii numărului de cazuri de COVID-19, informează agenţia Xinhua.

Biroul guvernatorului oraşului Istanbul a indicat într-un comunicat că această decizie a fost luată pentru o mai bună gestionare a riscului pandemic prin asigurarea distanţării fizice.

În prima parte a zilei de sâmbătă, ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, a îndemnat locuitorii din Istanbul să respecte cu stricteţe măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19, precizând că la 11 septembrie numărul pacienţilor infectaţi a fost aproape dublu faţă de cel al cazurilor de luna trecută.

Koca a anunţat prin intermediul contului său de Twitter că numărul pacienţilor din acest oraş aflaţi în stare gravă a crescut cu 42% în luna august. ''Astăzi, am suplimentat echipele noastre cu 34%. Să respectăm măsurile împreună'', a adăugat ministrul.

Citește și VACCINUL anti-covid care nu doare. Este TESTAT de chinezi

Guvernatorul din Istanbul, Ali Yerlikaya, a declarat anterior că în total 642 de unităţi patrulează în oraşul cu o populaţie de peste 16 milioane de locuitori pentru depistarea rapidă a cazurilor de infectare cu boala COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel