Coronavirus. Vești PROASTE. Vor urma COVID-26 și COVID-32
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Îndemnul omului de știință american
Îndemnul omului de știință american
Este necesar să se identifice cauzele COVID-19, în caz contrar omenirea se poate confrunta cu COVID-26 și COVID-32, a avertizat, luni, 31 mai, pentru NBC News, Peter Hotez, expert american în coronavirus și boli infecțioase. 

„Aceasta este a treia epidemie sau pandemie majoră de coronavirus din secolul 21 (după SARS și MERS) ... A treia la rând. Mama Natură ne sugerează ce se va întâmpla: vor exista COVID-26 și COVID-32 dacă nu înțelegem pe deplin originea COVID-19 ", a subliniat expertul.

Potrivit acestuia, trebuie studiat modul în care a „apărut focarul” de coronavirus. În acest scop, virologi, epidemiologi și alți specialiști ar trebui să meargă în orașul chinez Wuhan, de unde a început epidemia, pentru a colecta, la fața locului, datele și probele necesare. În același timp, Hotez a spus că este puțin probabil să fie obținute informațiile dorite fără cooperarea cu China.

„Cred că trebuie să punem o presiune puternică asupra Chinei, inclusiv prin introducerea de posibile sancțiuni, pentru ca, în China, echipele de experți internaționali să aibă acces nestingherit la animale, oameni, probe și laboratoare”, a conchis expertul.

Anterior, pe 26 mai, președintele SUA, Joe Biden, a cerut serviciilor de informații americane să „dubleze eforturile” pentru identificarea sursei coronavirusului. El a cerut un raport care să se concentreze pe domenii specifice care ar putea necesita investigații suplimentare, inclusiv „problemele Chinei”. În replică, pPurtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Zhao Lijian, a declarat că acest comportament al SUA demonstrează dispreț față de fapte și știință.

Citește și Originea SARS-CoV-2. Descoperire. Experții anunță: AVEM DOVADA

În urmă cu câteva zile, The Wall Street Journal a apreciat că numeroasele cazuri de îmbolnăviri înregistrate, încă din noiembrie 2019, printre angajații Institutului de Virologie Wuhan poate vorbi despre corectitudinea teoriei originii artificiale a coronavirusului.

Comitetul de Informații al Senatului SUA a anunțat, la rândul său, că există „dovezi circumstanțiale” ce arată că noul tip de coronavirus SARS-CoV-2 provine de la Institutul de virologie Wuhan. În raportul său publicat la sfârșitul lunii martie, după vizita și cercetătorile efectute la Wuhan, experții OMS au afirmat că cea mai probabilă de transmitere a coronavirusului a fost, inițial între animale, după care la om, iar cea mai puțin probabilă este apariția SARS-CoV-2 în condiții de laborator

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel