Coronavirusul a ajuns în Brazilia. Prețul petrolului s-a prăbușit
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Piața pare să fi scăpat de control
Piața pare să fi scăpat de control
Prețurile mondiale la petrol s-au prăbușit joi cu pese 2% pe fondul creșterii numărulului persoanelor contaminate cu noul virus CoVID-19 în întreaga lume. Fiecare informație pe această temă antrenează un nou val de vânzări. Nici nu e de mirare în condițiile în care se închis fabrici, se distrug lanțuri de aprovizionare, iar economia globală riscă să alunece în recesiune.

Trendul descendent de pe piața petrolului s-a accelerat după anunțul potrivit căruia virusul CoVID-10 a ajuns în Brazilia. Principalul indice al bursei din Sao-Paulo a pierdut 7%, cea mai impresionantă cădere din ultimii trei ani. Nici chiar intervențiile Băncii centrale a țării nu au reușit să stopeze deprecierea monedei naționale.

Pe acest fond, contractele futures la petrolul marca Brent cu livrare în luna mai, s-au ieftinit cu 2,05%, până la 51,73 dolari/baril, în timp ce prețul țițeiului american WTI a coborât la 47,73 dolari/baril, cu 2,05% mai puțin față de ultima cotație de miercuri.

Pe lângă temerile legate de impactul răspândirii epidemiei de coronavirus asupra economiei mondiale, investitorii se așteaptă la o nouă reducere a producție de către țările producătoare de aur negru participante la înțelegerea OPEC+ (inclusiv Rusia) în tentativa de a stabiliza piața hidrocarburilor.

Citește și Coronavirusul și prețul petrolului. Prognoza experților Saxo Bank

Situația a fost dezbătută la ședința comisiei tehnice a OPEC+, la începutul acestui an. La final, experții alianței au recomandat prelungirea acordului de reducere a producției de petrol până la sfârșitul acestui an. ”Scăderile din această săptămână, în special a țițeiului marca Brent, va trezi definitiv OPEC+ din somn”, a comentat pentru Reuters Jeffrey Halley de la firma de consultanță Oanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel