Corturi de lux cu pereți din mătase și căzi din bronz, în mijlocul pădurii
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
În apropierea satului Keliki din Bali a apărut un hotel format din corturi luxoase, rodul imaginației arhitectului Bill Bensley. Filozofia lui Bensley este aceea de a interveni minim asupra naturii, iar complexul de corturi conceput de el, se așează perfect în peisajul locului.

Bali care este o impletire surprinzătoare între hinduism și suflet occidental, a devenit lăcașul unei stațiuni de lux în care turiștii se pot cufunda în natură, o posibilitate oferită de un camping de lux.

Potecile care leagă corturile între ele, șerpuiesc natural, trecând pe lângă piscină, sală de sport și multă natură. Totul este excesiv, expansiv și amuzant în mod intenționat.

Cele 23 de corturi, toate diferite, au nume extravagante și decoruri pe măsură. În interior se găsesc pereți din mătase de batic, patru paturi cu baldachin și căzi din bronz, șase tipuri diferite de săpunuri, toate produse local. Verandele au piscine iar sunetele pe care turiștii le pot auzi sunt numai cele scoase de broaște și apă.

Tematica este cea a exploratorilor din 1880, fiecare element purtând un nume special. Piscina este numtă Cisterna și are forma specifică. Tema unuia dintre restaurante este cea a unei spătătorii de rufe, cu scânduri de spălat, fiare de călcat cu cărbune, etc. Restaurantul nu are meniu, chef-ul pregătind pe loc mâncarea în funcție de preferințe, în stil omakase.

Complexul mai are un restaurant și două baruri care sunt plasate lângă piscină, masă de biliard, bibliotecă cu cărți vechi și scaune de piele.

Tabăra de lux se întinde pe 4 hectare și niciun arbore nu a fost afectat, corturile fiind construite în jurul lor și chiar unii arbori fiind încorporați în corturi.

Construirea campingului de lux a durat patru ani și este un proiect de suflet al lui Suwito Dunawan, un magnat al oțelului din Jakarta, care ar fi vrut inițial să construiască pe locul respectiv o vilă care să-i găzduiască vasta colecție de artă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel