Ce urmează pentru economia mondială? FMI revizuiește previziunile pentru 2025
FMI a publicat vineri un nou...
Cosmin Tudor, directorul PAID România, a explicat că în urmă cu ceva timp s-a realizat o analiză la nivel național în colaborare cu Banca Mondială, care a evidențiat faptul că România se află într-o poziție vulnerabilă în fața dezastrelor naturale. Acest studiu a fost efectuat chiar înainte de înființarea companiei lor. De exemplu, Bucureștiul este considerată cea mai expusă capitală europeană la cutremure. Riscurile identificate au fost selectate pentru că au un impact semnificativ asupra unor arii extinse. Se discută despre inundații, un fenomen meteorologic cu impact vizibil în știri, afectând întregi județe, spre deosebire de riscurile individuale precum incendiile, care, deși grave, sunt limitate la arii restrânse.
În ceea ce privește asigurările, directorul PAID a subliniat două caracteristici ale evenimentelor: frecvența - cât de des se întâmplă un eveniment, și severitatea - cât de mare este impactul financiar al acelui eveniment. Cutremurele, spre exemplu, au o frecvență scăzută, dar o severitate extrem de ridicată, similar cu alunecările de teren. În schimb, inundațiile au o frecvență mai mare, iar severitatea este mai redusă în comparație cu celelalte două.
În cazul în care este necesară obținerea despăgubirilor în urma unei daune, procedura începe prin a contacta societatea de asigurare de la care a fost achiziționată polița PAD. Clientul trebuie să anunțe dauna și va fi programat pentru o evaluare fizică a pagubelor în teren. După această evaluare, se semnează documente și se solicită copii după anumite acte. Dacă documentele nu sunt disponibile, se furnizează o listă cu ceea ce este necesar. Ulterior, se așteaptă completarea documentației, în timp ce asiguratorul efectuează calculele și propune suma ca despăgubire. În cazul în care clientul este de acord cu suma propusă, semnează o cerere și primește banii în 5 zile. În caz contrar, trebuie să argumenteze și să prezinte un deviz făcut de o firmă pentru a justifica suma solicitată suplimentar, iar în funcție de constatări, suma poate fi ajustată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.
Eșec major pentru compania lui...
Apartamentele cu două camere reprezintă cea mai...
Când doi titani își unesc forțele, iar piața...