Costin Tătuc: România nu are de fapt un Cod Rutier
Autor: Oana Pavelescu | 31 aug 2019 / 17:18
Noul Cod rutier ar trebui să fie votat
Noul Cod rutier ar trebui să fie votat
Costin Tătuc, consilier și specialist în siguranță rutieră, a acordat un interviu pentru DCNews în care a abordat subiectul siguranței rutiere din România.

Costin Tătuc a explicat că România, nici după 11 ani, din martie 2008 de când noul Cod rutier stă pe mesele legiuitorilor nu a ajuns să fie votat.

Consilierul a mai spus că, la ora actuală, are o Ordonanță de Urgență, OUG 195/2002, și regulametul de aplicare, după care se circulă pe șosele. Acesta a mai spus că țara noastră are nevoie de un Cod Rutier modern, care să fie actualizat după noile cerințe și tehnologii.

Un alt lucru important menționat de Tătuc a fost și faptul că aplicarea legii ar trebui să fie automatizată deoarece nu poate fi pus câte un polițist la fiecare colț de stradă. ”Fără acest lucru șoferii nu se vor disciplina. La ora actuală, șoferii când văd mașina de poliție iau piciorul de pe accelerație iar după ce trec de aceasta accelerează din nou. Însă, atunci când se va aplica automatizarea, acest lucru ne va disciplina pe toți”, a explicat Tătuc.

Ai carnetul suspendat? Trebuie să dai iar examen

G Ad:

Așadar, consilierul apreciază că pentru un prim pas către siguranța rutieră sunt Codul Rutier și automatizarea aplicării legii.

Costin Tătuc s-a ocupat de educația rutieră și în IGPR, ca specialist în cadrul Direcției Rutiere.  A urcat treptat în funcții, începuturile carierei fiind ca agent de poliție în IPJ Prahova, la Circulație. Din 1994, a fost, pe rând ofițer operativ la Investigații Criminale, șef compartiment ordine publică, ofițer specialist în examinare candidați în vederea obținerii permisului de conducere. După mai bine de 10 ani de carieră a ajuns șef serviciu Poliție Rutieră IPJ Prahova. A venit apoi la București, unde a fost mai întâi ofițer specialist principal în Direcția Rutieră, în care, după doi ani, a fost numit director-adjunct. 

Ştiri Recomandate

Lovitură după lovitură. ROBOR, imposibil de stăvilit

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

ONU avertizează! Foametea lovește această țară

Mai mult de jumătate din populația Afganistanului este...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro