Covid-19. Abatorul din Guetersloh. Proprietarii încearcă să atragă muncitori
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Un număr RECORD de lucrători STRĂINI au plecat din Marea Britanie
Un număr RECORD de lucrători STRĂINI au plecat din Marea Britanie
Compania Toennies, care deţine abatorul din Guetersloh, aflat în centrul unui focar de coronavirus din nord-vestul Germaniei, a anunţat luni o serie de modificări de amploare în practicile sale de angajare la principalul său abator, transmite DPA.

Toennies Holding a informat că, începând cu data de 1 septembrie, va oferi contracte de muncă full-time muncitorilor est-europeni, care formează cea mai mare parte a forţei sale de muncă. Până acum, aceşti muncitori erau angajaţi de către subcontractorii Toennies. Obiectivul este ca până la finele anului "toţi angajaţii din zonele cheie să fie angajaţi direct de companie", a informat Toennies într-un comunicat de presă.

De asemenea, Toennies a anunţat că intenţionează să închirieze spaţii de cazare pentru viitorii săi angajaţi permanenţi în zona din apropierea principalului său abator. Compania germană a fost criticată pentru condiţiile nesatisfăcătoare în care trăiesc muncitorii săi emigranţi, pentru că se crede că aceste condiţii au contribuit la răspândirea virusului.

Peste 1.500 de lucrători ai abatorului companiei Toennies din districtul Guetersloh au fost infectaţi cu noul coronavirus, mulţi dintre ei fiind români. Acest focar a forţat izolarea a circa 670.000 de persoane în respectiva zonă. Descoperirea focarului de coronavirus la acest abator a declanşat o dezbatere cu privire la standardele din industria alimentară din Germania precum şi cu privire la dependenţa de mână de lucru a muncitorilor emigranţi, în special din România.

Citește și Covid-19 închide cel mai mare producător de carne din România

Ministrul german al Muncii, Hubertus Heil, a criticat ceea ce el a numit sistemul de "sub-sub-subcontractare" din abatoare şi a introdus noi legi care le obligă să angajeze personal în mod direct. În Germania unele abatoare lucrează cu firme subcontractoare care le furnizează muncitori emigranţi. De asemenea, chiar şi unele firme subcontractoare se bazează la rândul lor pe alte firme subcontractoare care le aduc muncitori.

În mod normal, abatorul firmei Toennies din districtul Guetersloh, landul Renania de Nord-Westfalia, procesează între 12% şi 14% din efectivele de porci din Germania, fiind doar unul din cele 19 abatoare deţinute de grupul Toennies în Germania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel