COVID-19. Alertă la OMS! Nu trebuie să oscilăm între PANICĂ și neglijență
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Un nou apel lansat de ONS
Un nou apel lansat de ONS
Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a convocat luni, la Geneva, o conferință de presă, trăgând un alt semnal de alarmă și cerând statelor lumii să colaboreze pentru a pune capăt fazei acute a pandemiei, mai ales că, acum, dispun de toate instrumentele disponibile pentru a face acest lucru.

”Pandemia de COVID-19 intră în al treilea an şi ne aflăm într-un moment critic”, a avertizat Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a ieșit în fața jurnaliștilor însoțit de ministrul german al Dezvoltării, Svenja Schulze, relatează agenția Agerpres, citând Reuters. 

”Trebuie să lucrăm împreună pentru a pune capăt fazei acute a acestei pandemii. Nu putem s-o lăsăm să treneze, iar noi să oscilăm între panică şi neglijenţă'', a adăugat directorul OMS.

Potrivit precizărilor sale, Germania a devenit cel mai important contributor al agenţiei sanitare. Ghebreyesus nu a oferit în acest sens și alte detalii. Se știe însă că, din punct de vedere istoric, dintre țările membre ale OMS, Statele Unite au adus cea mai mare contribuţie financiară la organizaţie.

La rândul său, Schulze a spus că principala prioritate a Germaniei, care a preluat preşedinţia G7, este aceea de a pune capăt pandemiei la nivel mondial şi, la rândul lui, a făcut apel la o ”vaccinare masiv accelerată, cu adevărat globală” pentru îndeplinirea acestui deziderat.

Citește și Zeci de firme vor produce o versiune ieftină a pilulei COVID de la Merck pentru țările mai sărace

Evenimentul de la Geneva dă startul unei săptămâni de şedinţe ale Comitetului Executiv al OMS în cadrul cărora urmează să fie discutate aspecte cheie privind viitorul agenţiei sanitare a ONU, inclusiv posibilitatea unui al doilea mandat pentru Tedros Adhanom Ghebreyesus şi o propunere pentru creşterea independenţei agenţiei din punct de vedere financiar. 

La sfârșitul săptămânii trecute, Soumya Swaminathan, a declarat că, în prezent, nu există nicio dovadă că adolescenții și copiii sănătoși au nevoie de doze de rapel ale vaccinului COVID-19. Ea a spus că, deși pare să existe o oarecare diminuare a imunității vaccinale în timp împotriva variantei Omicron a coronavirusului care se răspândește rapid, trebuie efectuate mai multe cercetări pentru a stabili cine are nevoie de doze de rapel.

"Nu există nicio dovadă în acest moment că copiii sănătoși sau adolescenții sănătoși au nevoie de rapeluri. Nu există nicio dovadă", a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel