Covid-19: Austria refuză intrarea în ţară a persoanelor care sosesc din Italia
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
O ”sală” de așteptare mai puțin obișnuită pentru călători
O ”sală” de așteptare mai puțin obișnuită pentru călători
Austria va refuza intrarea în ţară a persoanelor care sosesc din Italia şi va interzice evenimentele în spaţii închise cu peste 100 de persoane, o altă serie de măsuri menite să încetinească răspândirea coronavirusului, a anunţat marţi cancelarul austriac Sebastian Kurz, relatează Reuters.

Anunţul survine a doua zi după ce premierul italian Giuseppe Conte a declarat că întreaga Italie se află în carantină până luna viitoare, o nouă încercare inedită şi neaşteptată a guvernului de la Roma de a combate coronavirusul în cea mai afectată ţară din Europa.

CFR Călători. Ce se întâmplă cu oamenii care vin cu trenul din Italia

"Principala prioritate este prevenirea răspândirii şi, astfel, importarea bolii în societatea noastră. Prin urmare, a fost impusă o interdicţie de intrare în Austria a persoanelor din Italia, cu excepţia celor care dispun de un certificat medical (care atestă că sunt sănătoase)", a declarat Kurz într-o conferinţă de presă.

Premierul Sebastian Kurz şi ministrul austriac de interne, Karl Nehammer, au anunţat şi alte măsuri, printre care interzicerea evenimentelor în spaţii închise cu participarea a peste 100 de persoane şi a evenimentelor în aer liber cu peste 500 de persoane. Cursurile universitare vor fi suspendate, iar companiile sunt rugate să le permită angajaţilor să lucreze de acasă.

Austria a anunţat anterior că va introduce marţi controale la graniţa sa cu Italia, vizând în special vehiculele cu numere de înmatriculare italiene. Viena a anunţat săptămâna trecută că suspendă zborurile directe către oraşele italiene Milano şi Bologna, precum şi către Iran şi Coreea de Sud.

Austria a înregistrat până acum 157 de cazuri de coronavirus şi niciun deces, comparativ cu peste 9.000 de cazuri în Italia şi 463 de decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel