Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
"Valoarea pierderilor calculată de noi nu este decât o estimare minimă. Numărul real al copiilor care au pierdut unul sau doi întreținători au putea fi de câteva ori mai mare. Pe fondul răspândirii noilor variante ale virusului și în condițiile încetinirii procesului de vaccinare, numărul copiilor rămași orfani din cauza bolii COVID-19 poate crește cu încă câteva milioane. ", spune Juliet Unwin, de la Imperial College din Londra, unul dintre autorii raportului.
În cadrul studiului, Unwin și colegii ei au folosit datele statistice privind mortalitatea prin infecție cu coronavirus, stocate de Organizația Mondială a Sănătății și de departamentele medicale naționale din 21 de țări ale lumii. Aceste state reprezintă aproximativ 77% din decesele provocate de coronavirus și mai mult de jumătate din infecțiile înregistrate între martie 2020 și aprilie 2021.
Aceste date au fost analizate folosind metode care măsurau anterior cât de des copii devin orfani din cauza HIV și a altor boli infecțioase periculoase. Procedând la o serie de aproximări prin comparare de date, oamenii de știință au ajuns la concluzia că în primele 14 luni ale pandemiei, peste 1,5 milioane de copii și-au pierdut tatăl sau mama, unul sau ambii bunici, precum și tutorele.
Citește și Șeful OMS este ÎNGROZIT! ”Vom fi obligați să o luăm de la ZERO”
Aceste pierderi sunt distribuite foarte inegal între țări, cele mai afectate fiind Peru, Africa de Sud și Mexic, unde 0,3-1% dintre copii și-au pierdut părinții sau rudele mai în vârstă. În alte state, precum Statele Unite și Argentina, acest procent este ceva mai mic. În același timp, în termeni absoluți, cel mai mare număr de orfani a apărut în Mexic, India, SUA, Peru și Africa de Sud - de la 82.000, la 130.000.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...