COVID-19. Bill Gates revine și ȘOCHEAZĂ. ”Nu vreau să par pesimist, dar...”
Autor: Simona Haiduc | 02 mai 2022, 17:40
Bill Gates, într-un moment de relaxare
Bill Gates, într-un moment de relaxare
Nu se prea mai vorbește despre pandemie în ultimul timp. Războiul din Ucraina, inflația, criza energetică, explozia prețurilor la nivel global a acaparat aproape în totalitate atenția comunității internaționale în ansamblul ei.

Mediul științific lucrează însă și continuă să studieze, să analizeze, să elaboreze studii despre varianta Omicron a coronavirusului care a provocat pandemia de COVID-19, lansând ipoteze referitoare la evoluția acestuia. 

Sunt numeroși cercetătorii care lansează semnale de alermă, îndemnând populația lumii să nu uite de COVID-19, de măsurile de igienă. Dar după doi ani luptă împotriva virusului care a luat milioane de vieți, oamenii nu par să mai bage în seamă apelurile oamenilor de știință. 

Și tocmai în acest context a revenit Bill Gates, miliardarul american care nu doar că a anticipat apariția unei pandemii dezastruoase, dar a spus, de la bun început, cam cât va dura. Iar pronosticul lui a fost destul de corect, având în vedere că, în aprilie-mai 2020, el anunța că pandemia va dura cel puțin doi ani de zile și că faza ei acută se va încheia pe la mijlocul anului 2022. 

De această dată, fondatorul gigantului Microsoft, a avertizat că ar putea apărea o variantă mai "transmisibilă și mai mortală" a coronavirului. Potrivit aprecierilor sale, există o șansă "mult mai mare de 50%" ca lumea să nu fi văzut încă ce este mai rău în pandemia DE COVID-19. El a spus că nu vrea să pară "pesimist", dar crede că există riscul să fie generată o variantă "și mai contagioasă și mai mortală".

Citește și COVID-19. Cine ar fi crezut că Bill Gates va face o astfel de afirmație

"Încă există riscul ca această pandemie să genereze o variantă care să fie și mai contagioasă și și mai mortală .... Nu este probabil, nu vreau să fiu o voce pesimistă, dar există o șansă mai mare de 50% că nu am văzut încă ce e mai rău în această pandemie", a declarat Bill Gates. 

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății s-a pronunțat recent pe această temă și a cerut liderilor lumii să mențină supravegherea infecțiilor cu coronavirus, afirmând că lumea este "oarbă" în ceea ce privește modul în care se răspândește virusul din cauza scăderii ratelor de detectare. 

Reamintim că primele cazuri de Covid-19 au fost detectate la sfârșitul anului 2019. În 2020, majoritatea țărilor din lume au fost afectate de această boală care a îndoliat multe familii. La nivel mondial, peste 6 milioane de persoane au murit, din păcate, după ce au contractat virusul. Autoritățile din țările afectate și autoritățile sanitare au făcut recomandări pentru a limita răspândirea virusului, dar numărul de infecții la nivel mondial a continuat să crească pe zi ce trece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Schengen. Austria a votat împotriva aderării României

Austria a votat împotriva aderării României în cadrul...

Confiscarea autoturismului pentru depășirea vitezei legale

Codul rutier va suferi o nouă modificare ce vizează...

Românii preferă să-şi petreacă vacanţele în ţară (studiu)

Majoritatea românilor preferă să-şi petreacă vacanţele...

Afacerile Metro din Belgia, vândute pentru 47 milioane euro

Retailerul olandez Sligro Food Group a anunţat miercuri...

Crossuri externe