COVID-19. Cât supraviețuiește VIRUSUL pe TEXTILELE din domeniul SĂNĂTĂȚII
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
O nouă pandemie ameninţă Europa. Virusul, detectat şi în România
O nouă pandemie ameninţă Europa. Virusul, detectat şi în România
Cercetătorii de la Universitatea De Montfort au descoperit că virusul poate rămâne pe hainele utilizate în mod obișnuit timp de câteva zile și recomandă spălarea regulată pentru a preveni infecția.

Un studiu a descoperit că COVID-19 și alte tulpini similare de virus pot supraviețui pe îmbrăcăminte și se pot transmite pe alte suprafețe până la 72 de ore.

Cercetările efectuate de Universitatea De Montfort (DMU) din Leicester au analizat cum se comportă coronavirusul pe trei țesături utilizate în mod obișnuit în industria medicală.

Oamenii de știință au spus că poliesterul prezintă cel mai mare risc de transmitere, virusul infecțios fiind încă prezent după trei zile și ar putea fi transferat pe alte suprafețe.

Soarele se REVOLTĂ. Devine tot mai AGRESIV și mai PERICULOS

Studiul, condus de microbiologul dr. Katie Laird, virusologul dr. Maitreyi Shivkumar și cercetătorul postdoctoral dr. Lucy Owen, a implicat adăugarea de picături ale unui model de coronavirus numit HCoV-OC43 - care are o structură și un model de supraviețuire foarte asemănător cu cel al Sars-CoV-2, care provoacă COVID-19 la poliester, policoton și 100% bumbac.

Oamenii de știință au spus că pe bumbac 100% virusul a durat 24 de ore, în timp ce pe policoton a supraviețuit doar șase ore.

Universitatea a spus că dr. Laird a sfătuit guvernul că toate uniformele medicale ar trebui spălate în spitale la standarde comerciale sau de către o spălătorie industrială.

Dr. Laird, șeful Grupului de cercetare a bolilor infecțioase de la DMU, a declarat: „Când a început pandemia, a fost foarte puțin înțeleasă cât timp ar putea supraviețui coronavirusul cu textile.

„Descoperirile noastre arată că trei dintre cele mai frecvent utilizate textile în domeniul sănătății prezintă un risc de transmitere a virusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...


pixel