Covid-19. Cercetătorii chinezi au găsit ceva care încurcă socotelile
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
COVID-19: Regatul Unit va emite certificate de vaccinare anti-COVID-19
COVID-19: Regatul Unit va emite certificate de vaccinare anti-COVID-19
Un studiu elaborat de cercetătorii chinezi de la Universitatea Fudan arată că nu toți pacienții vindecați de covid-19 au în sânge anticorpi la noul virus. O descoperire care poate pune sub semnul întrebării eficiența terapiei pasive.

În mai multe țări, inclusiv în Statele Unite, China sau Franța, testează un tratament prin transfuzie de plasmă, obținută de la bolnavii vindecați de covid și care conține anticorpi. Studiul oamenilor de știință chinezi, publicat pe site-ul medRxiv, încurcă puțin socotelile.

Studiul a fost efectuat pe 175 de pacienți. O treime dintre ei au prezentat un nivel scăzut de anticorpi la covid-19. Mai mult, la 10 persoane acestea au lipsit, practic, în totalitate. În același timp, cercetătorii au mai descoperit ceva: nivelul de anticorpi este proporțială cu vârsta pacientului. La cei mai bătrâni, rezultatul analizelor a fost dezamăgitor. S-a constatat, de asemenea, că mai mulți anticorpi s-au găsit la cei cu forme grave ale bolii provocată de noul coronavirus.

 Citește și Avertismentul experților chinezi: Coronavirusul ar putea lovi din nou

Rezultatele studiului experților chinezi nu au primit confirmarea autorităților de specialitate, dar este evident că astfel de teste vor fi efectuate și în alte țări. Pentru moment, China nu a dezvăluit statistica pacienților ”tăcuți”, adică a celor asimptomatici, declarând că, deocamdată, aceste informații sunt încă preliminare și incomplete. Din surse neoficiale se știe că astfel de persoane sunt foarte multe. Iar studiul face situația și mai confuză: reiese că o parte dintre acești pacienți nu dobândesc imunitate și, prin urmare, nu se poate stabili dacă au fost sau nu bolnavi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel