Covid-19. Criza echipamentelor de protecție. Medicii se îmbracă în saci de gunoi
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Cadrele medicale sunt precum militarii în linia întâi a frontului
Cadrele medicale sunt precum militarii în linia întâi a frontului
În unele spitale din Spania, medicii și asistentele au început să se împacheteze în saci de gunoi pe care îi lipesc cu bandă adezivă pentru a se proteja în timp ce se luptă de avalanșa de pacienți infectați cu nou coronavirus, scrie Bloomberg, și toate acestea pentru că nu mai au echipamente de protecție.

Ochelarii de plastric pe care îi poartă aceștia sunt de o calitate atât de proastă încât medicii abia văd ceva astfel că sunt nevoiți să facă testele de sânge pe pipăite, lucru povestit de Samantha Gonzalez, o asistentă a spitalului Txagorritxu din zona bască a țării care a adăcugat că: ”Asta nu este lumea întâi, ăsta este război”.

Cel mai important spital din Bergamo, nordul Italiei, se luptă să reziste afluxului de pacienți în timp ce personalul medical se îmbolnăvește la rândul său în timp ce autoritățile caută să transfere cazurile mai ușoare către azilurile de bătrâni care sunt dotate cu aparate de oxigen, după ce vârstinicii au fost mutați într-un hotel.

”Numai la secția de nefrologie, 3 din 13 colegi s-au îmbolnăvit iar unul dintre ei este în stare gravă”, spune Giuseppe Remuzzi, fost șef de secție la spitalul Papa Ioan a XXII-lea din Bergamo, unitate care s-a alăturat efortului de a cotrola epidemia. ”Este înspăimântător, este o situație teribilă”, a mai spus medicul.

După ce Italia a depășit China la numărul morților iar Spania a înregistrat cea mai neagră zi de până acum din cauza numărului mare de decese, sistemele de sănătate din cele două țări sunt supuse unei presiuni nemaivăzute pe timp de pace.

Modul în care Spania și Italia încearcă să se adapteze crizei este deja o lecție care are darul de a îngrijora restul țărilor europene pe măsură ce medicii și asistente devin epuizați de muncă și eforturile de a găsi spațiu și moduri pentru a ajuta pacienții să respire par din ce în ce mai inutile.

Și găsirea de spațiu pentru morți a devenit o chestiune dură și dificilă.

În cele din urmă, Italia a scos armata pe străzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel