COVID-19. Despre vaccinați. Britanicii au DESCOPERIT ceva palpitant

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Un studiu cu participare extrem de mare
Un studiu cu participare extrem de mare
Medicii britanici au descoperit că pacienții vaccinați au de aproape două ori mai multe șanse să facă o formă de COVID-19 asimptomatică, fiind, de asemenea, cu 66% mai puțin probabil să aibă nevoie de spitalizare comparativ cu bolnavii care nu au primit vaccinul. Noile descoperiri ale oamenilor de știință au fost publicate în revista Lancet Infectious Diseases.

”Observațiile noastre arata că probabilitatea de a dezvolta forme asimptomatice de COVID-19 a crescut cu 63% după prima doza de vaccin și cu 94% după a doua. În plus, în cazul persoanele vaccinate care au contractate virusul SRSR-CoV-2 nevoia de internate a scăzut cu 70% față de bolnavii care nu au fost vaccinați”, au scris experții în lucrarea lor. 

Într-un an și jumătate de pandemie globală, a apărut un număr mare de mutații mici în genomul coronavirusului. Unele dintre aceste „greșeli” în structura ARN-ului au crescut gradul de contagiozitate al SARS-CoV-2, ceea ce sporit ritmul de răspândire a bolii.

Apariția lor i-a neliniștit pe specialiști la gândul că o astfel de evoluție ar putea conduce la apariția, într-un viitor apropiat, a unor variații ale virusului rezistente la acțiunea vaccinurilor și a anticorpilor persoanelor vindecate. În acest context, medicii britanici sub conducerea Claire Steves, cercetător principal la King's College din Londra, au primit primele date despre modul în care vaccinarea în masă a populației a afectat evoluția infecției cu coronavirus.

Avantajele vaccinării

La studiu au participat peste 1,2 milioane de britanici, care au acceptat ca pe telefonul lor să fie instalată o aplicație specială, cu ajutorul căreia au informat oamenii de știință dacă s-au vaccinat împotriva COVID-19 și dacă ulterior au contractat coronavirusul. Din decembrie anul trecut și până la începutul lunii iulie 2021, aproximativ 970.000 de participanți la studiu au făcut ambele doze de vaccin. 

Citește și INCREDIBIL! Ce a găsit un farmacist din Japonia în vaccinul Moderna

Acest lucru i-a permis lui Steves și colegilor săi să evalueze modul în care trei vaccinuri utilizate în Marea Britanie - Pfizer, Moderna și AstraZeneca -, au afectat frecvența infecțiilor, precum și probabilitatea unor simptome vizibile după intrarea în țară a variantei delta a coronavirusului.

După cum s-a dovedit, un număr destul de mic de britanici s-au infectat cu coronavirus după vaccinare - ponderea lor a fost de 0,5% pentru persoanele care au primit o doză de vaccin și de 0,2% în rândul celor care au primit ambele doze. În plus, oamenii de știință au înregistrat o scădere accentuată a incidenței formelor evidente de COVID-19 și a probabilității simptomelor de infecție pe termen lung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Răstolnița
Bani
Conductă
Eutelsat / FOTO: https://www.eutelsat.com/fr/home.html
Președintele Chinei, Xi Jinping

Donald Trump către Xi Jinping: „China a jucat prost”

Liderul american a reacționat prompt la decizia...

Casă de schimb valutar / Foto: Oana Pavelescu
Oare ce se va întâmpla?
Guvern sediu

ANAF introduce formularul 397. Cine depune și de când

Operatorii de platforme digitale care intermediază...

Avatar / FOTO: Captură ecran
Mecanic / FOTO: Freepik
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Prăbușire istorică a piețelor
Criptomonede

Trump lovește și în Bitcoin! Criptomonedele în cădere liberă

Bitcoin scade sub 83.000 de dolari, pe fondul temerilor...

Donald Trump creează o fisură adângă în rândul republicanilor
Mihai Daraban și premierul Dr. Ralph Gonsalves
BVB / FOTO: Pagina de Facebook a BVB
Bani / Foto: DCBusiness
Sebastian Burduja / FOTO: gov.ro
Bună dimineața!
Negocieri / FOTO: Freepik
Guvern sediu2
Siemens / FOTO: Wikipedia
Capitoliu - Senat / FOTO: Wikipedia
China / FOTO: Freepik

China, retrogradată de agenția Fitch. Care sunt implicațiile

Retrogradarea Chinei survine la o zi după ce Statele...

Foto: Freepik.com

UE decide, pe 9 aprilie, măsurile la tarifele impuse de SUA

Săptămâna viitoare, UE va decide cu privire la răspunsul...

Foto: Freepik.com

pixel