COVID-19. DISTANȚARE fizică. Virusul NU RESPECTĂ normele
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Este o ultimă concluzie a specialiștilor americani
Este o ultimă concluzie a specialiștilor americani
Experții americani de la Centrul pentru controlul și prevenirea îmbolnăvirilor (CDC) au avertizat în legătură cu posibilitatea ca noul coronavirus să se transmită și la o distanță mai mare de 1,8 metri. 

Într-un articol publicat pe site-ul instituției se precizează că există dovezi că, în anumite circumstanțe, persoanele purtătoare de SARS-CoV-2 i-au infectat inclusiv pe cei aflați la o distanță de peste 1,8 metri. 

Cercetătorii americani au precizat că o asemenea transmitere a noului coronavirus este posibilă în spații închise, prost aerisite, în timpul anumitor activități sportive sau culturale. 

În plus, oamenii de știință au atras atenția că, în aceste condiții, particulele de salivă care sunt aruncate când se tușește sau strănută, când se vorbește tare sau se cântă, pot rezista în aer câteva ore, sporind pericolul infectării.

Citește și COVID-19. Europa nu mai are RĂBDARE. Îl vrea IMEDIAT

Interesant este că un document similar a fost postat pe site-ul CDC în septembrie. Ulterior el a fost însă retras pe motiv că articolul prezenta date eronate și că, în general, era vorba despre o variantă de lucru. Acum, specialiștii americani și-au revizuit, se pare, poziția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel