Producţia de ţiţei a României continuă să scadă
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Spania va trata o infecţie cu coronavirus ca pe o boală normală asemănătoare gripei, începând de luni, informează agenţia DPA. persoanele care se infectează cu coronavirus şi dezvoltă doar simptome uşoare sau sunt asimptomatice pot continua să ducă o viaţă normală. Nici efectuarea unui test, nici izolarea la domiciliu nu mai sunt obligatorii.
Doar persoanele expuse riscului vor continua să fie vizate de cerinţele anterioare. Printre acestea se numără cele cu vârsta de peste 60 de ani şi cele imunodeficiente, precum femeile însărcinate şi personalul sanitar.
Aceasta înseamnă că singura măsură rămasă pentru stoparea răspândirii coronavirusului în majoritatea regiunilor este purtarea obligatorie a măştilor de protecţie în spaţiile publice închise, precum şi în mijloacele de transport în comun, inclusiv în avioane.
În Galicia, sunt în continuare în vigoare prezentarea dovezii vaccinării, a testării negative sau a recuperării după COVID-19 la intrarea în spitale şi în cămine de bătrâni, la fel ca şi limitarea numărului de persoane aflate la o masă în restaurante. Dar chiar şi la aceste restricţii urmează să se renunţe pe 9 aprilie.
Situaţia epidemiologică din Spania, deosebit de afectată la începutul pandemiei de coronavirus, s-a atenuat considerabil. Rata de incidenţă pe şapte zile înregistrată vineri a fost de 227 la 100.000 de locuitori, doar 3,6% din toate paturile de spital fiind ocupate de pacienţi cu COVID-19. Aproape 85% din populaţie este considerată vaccinată, 51% primind în plus o doză de rapel (booster).
Citește și Experții avertizează: Coinfecțiile COVID-19 și gripă, extrem de pariculoase
Potrivit cercetătorilor din Israel, a patra doză de vaccin anti-COVID-19 produs de Pfizer reduce cu circa 80% riscul de deces în urma infectării. ''În rândul receptorilor celei de-a patra doze de vaccin s-a observat o diminuare cu 78% a ratei mortalităţii cauzate de COVID-19, în comparaţie cu grupul nevaccinat'' cu a patra doză, adică cu grupul vaccinat cu a treia doză, arată un studiu realizat de Clalit, cel mai mare furnizor israelian de servicii de sănătate, împreună cu două centre academice israeliene.
Cercetarea a fost efectuată în perioada ianuarie-februarie, când varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 era deja dominantă în Israel. În urma răspândirii acestei variante care este cea mai contagioasă, Israelul a început în ianuarie campania de vaccinare cu a patra doză în rândul persoanelor cu vârste de peste 60 de ani, până în prezent fiind vaccinate cu această doză în Israel peste 747.000 de persoane.
Israelul a reuşit astfel să menţină în rândul vârstnicilor o mortalitate redusă legată de COVID-19, dar autorităţile încep din nou să fie îngrijorate de o creştere a numărului infectărilor în ultimele săptămâni, după relaxarea restricţiilor la jumătatea lunii februarie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...