Covid-19. Începe testarea bucureștenilor. Cum se va desfășura
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Cine nu vrea să participe, nu e nici o supărare
Cine nu vrea să participe, nu e nici o supărare
Managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală, profesorul Adrian Streinu-Cercel, a explicat cum se va desfășura testarea bucureștilor, rezultatele acestei operațiuni fiind, potrivit medicului, cruciale pentru evoluția luptei împotriva coronavirusuli.

Într-o intervenție la postul de televiziune Antena 3, Adrian Streinu-Cercel a declarat că în București este nevoie să fie făcute circa 9.000 de teste. Profesorul a precizat că testarea se va face în afara casei.În Capitală, testarea va începe luni, rezultatele fiind cruciale pentru cum va continua lupta cu coronavirusul.

„Persoanele vor fi informate cu 48 de ore înainte. Cine dorește să participe la această evaluare e foarte bine, cine nu, nu e niciun fel de supărare. Totul se lucrează pe tabletă. Oamenii vor răspunde la câteva întrebări astfel încât informația din punct de vedere epidemiologic să fie importantă.

Citește și Streinu-Cercel. Unde se asunde covid-19. E un virus parșiv

Testul rapid durează 15 minute, se face dintr-o picătură de sânge din deget. Testul de exudat nazal și faringian durează 24 - maxim 48 de ore.

Testul rapid din deget nu pune diagnosticul de boală, ca să ne lămurim. El ne spune nouă că acea persoană a trecut cândva prin infecție cu coronavirus”, a subliniat Adrian Streinu-Cercel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel