Covid-19. Johnson & Johnson a semnat cu CE contract pentru livrarea de vaccin
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Johnson & Johnson
Johnson & Johnson
Johnson & Johnson (J&J) a anunțat că a cerut și a primit de la Comisia Europeană (CE) aprobarea unui acord de cumpărare în avans în care compana va furniza 200 de milioane de doze din candidatul său la vaccinul COVID-19 către statele membre UE, după aprobarea sau autorizarea de către organismele de reglementare. Statele UE au, de asemenea, opțiunea de a primi suplimentar până la 200 de milioane de doze suplimentar.

”Pandemia COVID-19 continuă să amenință comunitățile din întreaga lume și avem responsabilitatea de a asigura accesul la vaccinul nostru COVID-19 cât mai curând posibil. Apreciem sprijinul CE și al statelor membre pentru candidatele noastre la vaccinul COVID-19 și pentru eforturile de dezvoltare”, a declarat dr. Paul Stoffels, vicepreședinte al Comitetului executiv și director științific al J&J.

Covid-19. Apa de gură, eficientă în lupta împotriva SARS-CoV-2

Acest contract urmează încheierii unor discuții și negocieri cu CE. Compania poartă, de asemenea, discuții și cu alte părți interesate, inclusiv guverne naționale și organizații globale, ca parte a eforturilor sale de a-și îndeplini angajamentul de a-și face candidatul la vaccin accesibil la nivel global, cu condiția ca vaccinul să aibă un profil de siguranță bun, să fie eficient și să primească aprobare sau autorizarea din partea autorităților de reglementare.

Separat de acordul cu CE, J&J a anunțat, de asemenea, planuri de alocare a până la 500 de milioane de doze de vaccin către eforturile internaționale de asigurare a accesului pentru țările cu venituri mai mici, livrarea începând la mijlocul anului viitor, după aprobarea sau autorizarea autorităților de reglementare.

Candidatul la vaccinul COVID-19 este evaluat într-un regim cu doză unică, pe scară largă, studiul de fază III, care a început în septembrie. Un al doilea studiu de fază III cu un regim de două doze este planificat să înceapă mai târziu în acest an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel