COVID-19. Medicamentul de la AstraZeneca. Veștile sunt cu adevărat încurajatoare
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
AstraZeneca afirmă că medicamentul său are un avantaj real
AstraZeneca afirmă că medicamentul său are un avantaj real
AstraZeneca a anunţat joi că medicamentul său pe bază de anticorpi COVID-19 a prezentat o eficacitate de 83% în reducerea riscului de a contracta o formă simptomatică a bolii, conform rezultatelor unui studiu efectuat pe o perioadă de şase luni, ceea ce cimentează poziţia de lider a producătorului de medicamente în dezvoltarea de tratamente cu rol preventiv împotriva coronavirusului, informează Reuters joi.

Compania anglo-suedeză a declarat că un studiu separat efectuat pe pacienţi cu forme uşoare până la moderate de COVID-19 a demonstrat că o doză mai mare din acest medicament, AZD7442, a redus cu 88% riscul de agravare a simptomelor atunci când a fost administrat în termen de trei zile de la apariţia primelor simptome.

Ultima rundă de rezultate pozitive ar putea poziţiona AstraZeneca ca furnizor rar atât de vaccinuri COVID-19, cât şi de tratamente.

Producătorul de medicamente a declarat că ''avantajul real'' al medicamentului său pe bază de anticorpi COVID-19 este mai degrabă rolul preventiv al acestuia, notează Reuters. 

Între timp, compania Pfizer a anunțat că solicită autorităților de reglementare din SUA să autorizeze pilula sa experimentală pentru traterea COVID-19, pregătind terenul pentruDepunerea cererii de către companie are loc în contextul în care noile infecții sunt din nou în creștere, determinate în principal de focarele din statele în care vremea mai rece îi determină pe oameni să stea în casă. o probabilă lansare a acestei terapii promițătoare în următoarele săptămâni.

Citește și Un nou medicament anti-COVID-19. Se află în faza a III-a de testare
 
Este una dintre cele câteva pilule care au demonstrat recent că reduc semnificativ spitalizările și decesele în rândul persoanelor infectate cu COVID-19. Dacă va fi autorizată de administrația americană, aceasta ar putea reprezenta un pas important în gestionarea pandemiei și revenirea la normalitate, oferind o modalitate ușoară și eficientă pentru ca pacienții să se trateze singuri acasă.

"Ne mișcăm cât mai repede posibil în efortul nostru de a pune acest potențial tratament în mâinile pacienților și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu FDA din SUA la examinarea cererii noastre", a declarat Albert Bourla, directorul general al Pfizer, într-un comunicat.

Toate tratamentele autorizate de FDA împotriva COVID-19 necesită o perfuzie sau o injecție administrată de un profesionist din domeniul sănătății într-un spital sau o clinică. Autoritățile de reglementare americane vor analiza cu atenție datele companiei privind siguranța și eficacitatea medicamentului, care va fi vândut sub numele de Paxlovid, înainte de a lua o decizie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...


pixel