COVID-19. Nici pandemia nu mai este la fel în lume. Ultimele informații
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Lucrurile merg spre bine
Lucrurile merg spre bine
Pentru statisticile pe ţări, analiza se limitează doar la statele care au cel puţin 500.000 de locuitori şi unde rata de incidenţă depăşeşte 50 de cazuri săptămânale la 100.000 de locuitori.

Pandemia de COVID-19 şi-a continuat tendinţa de scădere puternică în intensitate la nivel mondial şi în această săptămână, întrucât numărul infectărilor a scăzut peste tot în lume cu excepţia Asiei şi Oceaniei.

Indicator important, numărul cazurilor diagnosticate nu reflectă decât o parte din numărul real al infectărilor şi comparaţiile între ţări necesită o mare precauţie, întrucât politicile de testare diferă puternic de la un stat la altul.

Mai puţin de 1,5 milioane de cazuri pe zi

Cu 1,47 milioane de infectări înregistrate în fiecare zi în lume, acest indicator a scăzut considerabil pentru a cincea săptămână consecutivă (-12% în raport cu săptămâna precedentă), potrivit unui bilanţ AFP care cuprinde date publicate până joi.

Infectările zilnice au scăzut de peste două ori după maximul înregistrat la sfârşitul lunii ianuarie (3,37 milioane de cazuri zilnice).

Scăderi în majoritatea regiunilor

În această săptămână, doar Asia şi Oceania au constatat o deteriorare a situaţiilor lor epidemiologice, raportând creşteri cu 25%, respectiv cu 72% a numărului de infectări în raport cu săptămâna precedentă.

Situaţia s-a ameliorat considerabil în toate celelalte regiuni: -45% în Orientul Mijlociu, -40% în zona America Latină/Caraibe, -34% în Africa, -23% în zona Statele Unite/Canada şi -22% în Europa.

Principalele creşteri

Noua Zeelandă este ţara care a înregistrat cea mai mare creştere a infectărilor în această săptămână, numărul cazurilor sale zilnice crescând de şapte ori (+590% în raport cu săptămâna precedentă, cu 17600 de infectări noi).

Urmează Hong Kong (+403%, 38.100 cazuri), Vietnam (+119%, 120.600 cazuri), Coreea de Sud (+40%, 170.300 cazuri) şi Thailanda (+19%, 23.400 cazuri).

Citește și Klaus Iohannis, anunț important: Se ridică starea de alertă în România

Principalele scăderi

Azerbaidjanul este ţara care a înregistrat cea mai puternică scădere săptămânală (-63%, 900 cazuri), urmată de Armenia (-60%, 400 cazuri), Georgia (-52%, 5.000 cazuri), Panama (-51%, 400 cazuri) şi Israel (-50%, 7.000 cazuri).

Cele mai multe infectări

Coreea de Sud a devenit ţara cu cel mai mare număr de infectări noi în cifre absolute în această săptămână (170.300 de cazuri zilnice, +40%), detronând Germania (155.700 cazuri, -7%). Vietnamul (120.600 cazuri, +119%) ocupă locul al treilea.

Ca proporţie din populaţie, teritoriul cu cel mai mare număr de cazuri noi în această săptămână este Hong Kong (3.555 cazuri noi la 100.000 locuitori). Fosta colonie britanică, în care numărul infectărilor cunoaşte o creştere explozivă deşi reuşise să aplice până acum politica "zero Covid", intenţionează să îşi testeze întreaga populaţie în luna martie.

Urmează Letonia (3.081) şi Noua Zeelandă (2.550).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel