Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Este una dintre cele câteva pilule care au demonstrat recent că reduc semnificativ spitalizările și decesele în rândul persoanelor infectate cu COVID-19. Dacă va fi autorizată de administrația americană, aceasta ar putea reprezenta un pas important în gestionarea pandemiei și revenirea la normalitate, oferind o modalitate ușoară și eficientă pentru ca pacienții să se trateze singuri acasă.
"Ne mișcăm cât mai repede posibil în efortul nostru de a pune acest potențial tratament în mâinile pacienților și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu FDA din SUA la examinarea cererii noastre", a declarat Albert Bourla, directorul general al Pfizer, într-un comunicat.
Toate tratamentele autorizate de FDA împotriva COVID-19 necesită o perfuzie sau o injecție administrată de un profesionist din domeniul sănătății într-un spital sau o clinică.
Autoritățile de reglementare americane vor analiza cu atenție datele companiei privind siguranța și eficacitatea medicamentului, care va fi vândut sub numele de Paxlovid, înainte de a lua o decizie.
FDA organizează o întâlnire publică la sfârșitul acestei luni, în cadrul căreia experți externi vor examina pastila de la Pfizer, un medicament concurent al Merck, înainte de a vota dacă recomandă sau nu aprobarea. FDA nu este obligată să convoace astfel de întâlniri și nu se știe încă dacă medicamentul de la Pfizer va fi supus unei revizuiri publice similare.
Unii experți prezic că diverse terapii COVID-19 vor fi prescrise în cele din urmă în combinație pentru a proteja mai bine împotriva celor mai grave efecte ale virusului.
De asemenea, se așteaptă ca mai mulți producători mai mici de medicamente să solicite autorizarea propriilor pastile antivirale în lunile următoare, relatează Associated Press.
COVID-19. De ce Molnupiravir va schimba regulile jocului
Pfizer a raportat la începutul acestei luni că pilula sa a redus spitalizările și decesele cu 89% în rândul adulților cu risc ridicat care au avut simptome timpurii de COVID-19. Compania și-a testat pilula la persoanele care nu au fost vaccinate și care se confruntau cu cele mai mari riscuri din cauza vârstei sau a problemelor de sănătate, cum ar fi obezitatea.
Pentru cele mai bune rezultate, pacienții trebuie să înceapă să ia pastilele în termen de trei zile de la apariția simptomelor, ceea ce subliniază necesitatea unor teste și diagnostice rapide. Acest lucru ar putea fi o provocare dacă un alt val de COVID-19 duce la întârzieri în testare și la penuria de medicamente așa cum s-a întâmplat iarna trecută.
Medicamentul de la Pfizer face parte dintr-o familie de medicamente antivirale veche de zeci de ani, cunoscută sub numele de inhibitori de protează, care a revoluționat tratamentul HIV și al hepatitei C. Medicamentele blochează o enzimă cheie de care au nevoie virușii pentru a se înmulți în corpul uman. Acest lucru este diferit de pilula Merck, care provoacă mici mutații în coronavirus până în punctul în care acesta nu se mai poate reproduce.
Marți, Pfizer a semnat un acord cu un grup sprijinit de ONU pentru a permite producătorilor de medicamente generice să producă versiuni cu costuri reduse ale medicamentului pentru a fi utilizate în 95 de țări, o măsură care ar putea face ca tratamentul să fie disponibil în mai mult de jumătate din populația lumii.
Statele Unite au aprobat un alt medicament antiviral pentru COVID-19, remdesivir, și au autorizat trei terapii cu anticorpi care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva virusului. Dar, de obicei, acestea trebuie să fie administrate prin perfuzii care necesită mult timp în spitale sau clinici, iar stocurile limitate au fost solicitate de ultimul val de variantă delta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...